Kiválóan kezdtük az ötödik helyért folyó rájátszás első mérkőzését, mégis vereséget szenvedtünk Egerben. Szombaton 18 órakor itthon folytatjuk a Heves megyeiek ellen.

Eger–Valdor Szentes 10–8 (1–3, 4–2, 3–1, 2–2)
Női vízilabda OB I., rájátszás a 5. helyért, 1. mérkőzés. Eger, Bitskey Aladár uszoda. Vezette: Kevi, Donauer.
Eger: Kiss A. (8 védés, 50%) – Menczinger, Dobi 5, Molnár, Katona, Czigány 2, Szilágyi Sz. 2. Csere: Weston, Borsi 1, Bódi. Vezetőedző: Sike József.
Valdor Szentes: Füsti Molnár (8 védés, 44%) – Mácsai K. 1, Dankina 1, Kolarova 1, Mihály-Kádár 2, Tóth F., de Vries. Csere: Varga V. 2, Hevesi 1, Boldizsár, Horváth Zs., Tyukász, Bíró. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Gól – emberelőnyből: 7/5, ill. 8/3.
Ötméteresből: -, ill. 1/1.
Kipontozódott: Molnár, Bódi.

Nyilatkozat:
Matajsz Márk: – Gratulálok az Egernek. Idén nem sikerült egyszer sem nyerni ellenük. Bízom benne, hogy szombaton ez hazai medencében sikerülhet. Az első negyedben látott produkciónkból építkezünk tovább.
Összefoglaló:
Úgy indítottuk a mérkőzést, ahogy szerettük volna. Jól védekeztünk, miközben már 3–0-ra vezettünk. Három másodperccel az első negyed vége előtt szépítettek a hazaiak.

A második negyedben már sajnos kevésbé védekeztünk jól, mint az elsőben. 4–3-ra fordítottak a hazaiak. Még 5–4-nél tudtunk vezetni, a nagyszünetre egállal, 5–5-tel mehettünk.

Először lépett el két találattal a harmadik negyed derekán az Eger. Ekkor 7–5 állt az eredményjelzőn. 7–6-ra és 8–7-re is felzárkóztunk, de egyenlíteni nem tudtunk, 10–8-as vereséget szenvedtünk.

Szombaton 18 órától fogadjuk az egrieket a párharc második felvonásán. Ezt mindenképpen meg kell nyernünk, hogy jövő szerdán egy mindent eldöntő ütközetre utazhassunk a Bitskey Aladár uszodába.

Fotó: Lénárt Márton

#valdor #szentes #eger #vízilabda #magyarbajnokság #tippmix #hajráSzentes
Forrás

Előző cikkLigeti-bronz
Következő cikkA művelődési központ programjai…