Kezdőlap Szentesi VK Szentesre érkezik az ukrán U19-es vízilabda-válogatott…

Szentesre érkezik az ukrán U19-es vízilabda-válogatott…

71

Negyedik hetébe lépett a háborús helyzet. A Szentesi Vízilabda Klub az első pillanattól kezdve igyekszik segíteni az Ukrajnából menekülőket, éppen ezért az ingyenesen megtekinthető mérkőzéseink előtt a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda halljában tárgyi- és anyagi felajánlásokat gyűjtöttünk.

Az elmúlt napokban pedig azon dolgozott klubunk vezetősége, hogy az egykori játékosunk, Momot Viktor által irányított ukrán U19-es vízilabda-válogatott Szentesen leljen nyugalomra és itt folytathassa felkészülését a fontos áprilisi mérkőzéseire. Összesen tizenkilenc játékos, két edző, valamint Viktor felesége és két gyermeke kapott beutazási engedélyt Magyarországra.

A Magyar Vízilabda-szövetséggel (MVLSZ) közös projektünket Mindszent és Szentes polgármestere, Zsótér Károly és Szabó Zoltán Ferenc is támogatja, vendégeink Mindszenten szállnak majd meg. Kezdeményezésünk mellé állt Vári Attila, az MVLSZ elnöke és Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője is.

Terveink szerint holnap kisbuszokkal hozzuk a csapatot Mindszentre.

Klubunk támogatókon és saját gyűjtésen keresztül látja el az ukrán játékosokat, edzőket és családtagjaikat. Mindenben próbáljuk őket segíteni, de amennyiben bárkinek bármilyen módon lehetősége nyílik felajánlást tenni, arra biztatjuk, tegye meg. Szívesen fogadunk a tárgyi- és anyagi felajánlásokon túl az ukrán csapat számára hideg- és meleg élelmet, akár szálláslehetőséget, támogatást is.

Egyelőre nem tudjuk meddig maradnak Szentesen, amennyiben a háborús helyzet nem rendeződik Ukrajnában, akkor a válogatott az április Európa-bajnoki selejtezőig mindenképpen szeretne nálunk maradni.
Forrás