Kezdőlap Szentesi VK Női OB I.: vereséget szenvedtünk Szegeden…

Női OB I.: vereséget szenvedtünk Szegeden…

24

Küzdelmes és jó színvonalú mérkőzésen 11–9-es vereséget szenvedtünk Szegeden a női vízilabda OB I. alapszakaszának 17. fordulójában.

Szeged SZTE–Valdor Szentes 11–9 (3–1, 3–4, 3–1, 2–3)
Női vízilabda OB I., 17. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 20 néző. Vezette: Kevi, Ádám F.
Szeged SZTE: Gyöngyösi – Szabó K. 2, Miklós, Jenei 2, Tátrai, Ráski 2, Botka 2. Csere: Pap, Bicskei 3, Ármai, Torma. Vezetőedző: Varga Tamás.
Valdor Szentes: Füsti Molnár – Mihály-Kádár, Tyukász 1, Csiszár, Kövér-Kis 1, Tóth F. 1, de Vries 1. Csere: Varga V. 1, Hevesi, Mácsai K., Dankina 3, Kolarova 1, Boldizsár. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Gól – emberelőnyből: 11/6, ill. 14/4.
Ötméteresből: -, ill. 4/3.
Kipontozódott: Miklós, Jenei, ill. Hevesi.

Nyilatkozat:
Matajsz Márk: – Gratulálok a Szeged megérdemelt győzelméhez. Sokkal jobban akarták a hazaiak a győzelmet, én is kértem a lányoktól, hogy adjanak bele mindent. Rengeteget hibáztunk védekezésben és támadásban egyaránt, illetve sok kapufát lőttünk. Nem éltünk a helyzeteinkkel, így az ellenfél feljött mentálisan. Küzdöttünk, de nem vízilabdáztunk jól. Átbeszéljük hibákat és levonjuk a tanulságokat, hogy otthon javítsunk az Eger ellen.

Összefoglaló:
Meggyűlt a bajunk a szegedi kapufával. Nem egyszer csattant rajta a labda, miközben a szegediek jól védekeztek és támadtak.

A második negyed eleje nem sikerült jól, a hazaiak 6–2-re elléptek, de koncentrált védekezéssel és három lőtt góllal minimálisra csökkentettük a hátrányunkat a nagyszünetre.

Két szegedi találattal indult a harmadik negyed, majd 8–6-ra zárkózhattunk volna vissza, de kihagytunk egy ötméterest. Megúszásból viszont a Szeged betalált, így újra négygólos különbség alakult ki.

A záró nyolc perc 9–6-ról indult, azonban ekkor már csak arra maradt időnk és energiánk, hogy csökkentsünk a hátrányunkon.

Legközelebb jövő szombaton ugrunk medencébe, akkor itthon az Eger fogadjuk az alapszakasz utolsó mérkőzésén. Eldőlt, hogy a helyosztón is a hevesiekkel találkozzunk az 5–6. pozícióért.

Archív fotó: Vidovics Ferenc
#valdor #szentes #szeged #vízilabda #magyarbajnokság #tippmix #hajráSzentes
Forrás

Előző cikkTegnap Czóbel Minka: A pillanat értéke című könyv bemutatója volt a könyvtárban….
Következő cikkJövő heti programjaink….