Kezdőlap Szentesi VK Férfi OB I.: 1⃣ pontot szereztünk a Pécs ellen…

Férfi OB I.: 1⃣ pontot szereztünk a Pécs ellen…

18


Férfi OB I.: 1️⃣ pontot szereztünk a Pécs ellen

Háromgólos hátrányból felállva, óriási küzdelem árán csak egy pontot szereztünk az E.ON férfi vízilabda OB I. 24. fordulójában itthon a Pécs ellen.

Metalcom Szentes 🆚 Pécs 9–9 (2–4, 3–1, 2–2, 2–2)
E.ON férfi vízilabda OB I., 24. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda, 250 néző. Vezette: Merjay, Zelki.
Metalcom Szentes: Meixner – Mátyók, Pellei K. 2, Bozó, Chilkó 3, Hegedűs 1, Hornyák. Csere: Kókai T., Garancsy, Kürti-Szabó M., Somogyi 2, Takács J., Lajkó 1. Vezetőedző: Szilágyi Péter.
Pécs: Józsa – Kolozsi 1, Keresztúri, Csorba 1, Csacsovszky A. 3, Gál 1, Lihotzky 1. Csere: Gelencsér (kapus), Almási, Gaszt 1, Kókai Sz., Reisz, Oltean 1. Vezetőedző: Török Viktor.
Gól – emberelőnyből: 15/5, ill. 16/6.
Ötméteresből: 1/1, ill. -.
Kiállítva cserével: Csorba, Lihotzky.
Kipontozódott: Kókai, Hornyák.

Összefoglaló:
✍️ Nem ápoltunk jó barátságot a kapufával az első negyedben. Ennek következtében ötször is a keresztlécen csattant a labda szentesi lövést követően. Parádés góllal szerzett vezetést a Pécs, Kókai szorításában Csacsovszky Alex talált be egy svédcsavarral.

Óriási volt a feszültség a vízben. A vendégek a nyolc közé kerülésért, mi pedig a bennmaradásért küzdöttünk. Céljai eléréséhez mindkét csapatnak három pontra lett volna szüksége.

A kapufák mellett szerencsére lőttünk gólokat is, 1–4-nél Chilkó dudaszó előtti bombagóljával 2–4 állt az eredményjelzőn nyolc perc játékot követően.

Szívvel-lélekkel küzdöttek a szentesi vízilabdázók céljaik elérésének érdekében. Két minutummal a nagyszünet vége előtt Somogyi Balázs Chilkóhoz hasonlóan gyönyörű találatot jegyzett átlövésből. Ezzel egyenlítettünk, 4 –4! Sokáig viszont nem örülhettünk, Csacsovszky centerezett jól. De ha már rövid öröm, akkor a Pécs is átélhette, ugyanis Somogyi újabb bombagólt ragasztott a baranyaiak hálójába. 5–5, negyvennyolc másodperccel a vége előtt.

A harmadik negyedtől már nem engedtük a vendégeknek, hogy egygólosnál nagyobb előnyhöz jussanak. Gólt lőttek, gólt lőttünk. Nagy küzdelem folyt a vízben, miközben szépszámú szurkolótáborunktól a lelátóról kapott óriási támogatást a vízilabdacsapatunk.

7–7-es döntetlenről indult az utolsó nyolc perc. Akárcsak a harmadik, a negyedik negyed eleje is pécsi gólt hozott. Három perccel a vége Hegedűs Bence révén egyenlítettünk már nem először, majd 1:35-nél büntetőhöz jutottunk. Chilkó Márton bevágta a labdát a jobbalsó sarokba, talpra ugrasztva ezzel nagyjából kétszázötven embert.

Örömünk viszont sajnos nem lehet felhőtlen, mivel óriási kavarodás közepette még egyenlítettek a vendégek. Bár még támadhattunk a győzelemért, ahogyan a Pécs is, 9–9-cel ért véget a találkozó.

Két mérkőzés maradt hátra az alapszakaszból, jövő szombaton Egerbe utazunk, majd a hónap utolsó hétvégéjén itthon a Honvéd ellen zárunk.

📸 Archív fotó: Vidovics Ferenc

#metalcomszentes #pécs #szentes #vízilabda #magyarbajnokság #tippmix #hajráSzentes
Forrás

Előző cikkIzgalmas mérkőzés, telt ház, és döntetlen a Pécs ellen… Maradt esély a bennmar…
Következő cikkVecseri Ferenc #ZeneVilágZeneGraffiti #HangversenyközpontSzentes #koncert #kul…