Kezdőlap Szentesi VK Férfi OB I.: az utolsó negyedben vesztettünk…

Férfi OB I.: az utolsó negyedben vesztettünk…

62

Három negyeden át jól vízilabdáztunk. Többször vezettünk is, ám az utolsó nyolc percet jobban bírta fizikálisan az UVSE, így három ponttal távozhatott Szentesről.

Metalcom Szentes–UVSE 10–13 (2–1, 4–5, 2–2, 2–5)
E.ON férfi vízilabda OB I., 23. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Tóth S., ifj. Kenéz.
Metalcom Szentes: Meixner (10 védés, 48%) – Mátyók 2, Chilkó 1, Garancsy, Hegedűs B. 1, Pellei F., Takács J. 1. Csere: Kovács K. (kapus, 1 védés, 33%), Kókai 1, Pellei K., Lajkó, Bozó 2, Kürti-Szabó M., Somogyi 1. Vezetőedző: Szilágyi Péter.
UVSE: Bisztritsányi (8 védés, 44%) – Korényi 2, Eppel, Korbács 3, Csapó, Bencz 6, Szentesi. Csere: Ionescu, Seeler, Ekler 1, Hegedűs Cs., Barics 1, Vámosi. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Gól – emberelőnyből: 14/5, ill. 12/4.
Ötméteresből: -, ill. 2/2.

Nyilatkozat:
Szilágyi Péter: – Gratulálok az Újpestnek a kiélezett mérkőzésen aratott sikeréhez. Felvettük velük a versenyt, helyenként domináltunk is. Annak ellenére, hogy tíz gólt lőttünk, a meccs második felében sok helyzetünket nem használtuk ki. Három negyeden keresztül viszonylag elfogadhatóan védekeztünk az utolsó nyolc percben viszont öt gólt kaptunk, ami sehol sem jó, hazai medencében pedig pláne. Bíztam benne, hogy a szépszámú közönségünknek örömet tudunk okozni egy pontszerzéssel vagy győzelemmel, úgyhogy csalódott vagyok. Kielemezzük, hogy milyen hibáink voltak az utolsó negyedben a Pécs ellen ennél jobban kell majd vízilabdáznunk.

Összefoglaló:
Fordulatos és izgalmas mérkőzést játszott az UVSE-vel a Metalcom Szentes. A vendégek szereztek vezetést, majd fordítottunk, a gólgazdag második negyedben viszont visszavették az előnyt, végül 6–6 állt az eredményjelzőn tizenhat perc játékot követően.

7–6-nál ismét az újpestiek jártak előrébb, de Mátyók és Chilkó révén már nem először fordítottunk, így a döntés az utolsó negyedre maradt, amely 8–8-ról indult. Számunkra a legborzalmasabb forgatókönyv szerint alakult a találkozó, ugyanis három és fél perc alatt sorozatban három gólt szereztek a vendégek. Betaláltunk még mi is kétszer, a különbség viszont már nem csökkent, az UVSE 13–10-re győzött Szentesen.

Folytatás jövő szombaton 18 órától ismét itthon, a Pécs ellen.

Archív fotó: Vidovics Ferenc

#metalcomszentes #uvse #szentes #vízilabda #magyarbajnokság #tippmix #hajráSzentes
Forrás