Kezdőlap Hírek Hírek Egy különleges este – Pollák szalagavató a színházban…

Egy különleges este – Pollák szalagavató a színházban…

245

2022. február 17-én a HSZC Szentesi Pollák Antal Technikumnak szalagavató ünnepségét rendezték meg a Tóth József Színház és Vigadóban. Rendhagyó időpontban, rendhagyó helyszínen, ezáltal formabontó volt az ünnepség és mégis őrizte a Pollák hagyományait.

A végzős diákok bevonulása után Kovács Attila igazgató a színpadra szólította az iskola volt növendékét Farkas Sándor miniszterhelyettest, országgyűlési képviselőt, aki elsőként köszöntötte a végzősöket. – Gondolkodtam, hogy jó időpontban érkezek-e a szalagavatóra – mondta Farkas Sándor, mert a mai napon csütörtök van és a szalagavatók pénteken és szombaton szoktak lenni, de ekkor jutott eszembe, hogy ez az ünnepség a Pollákosok ünnepe, és ebben az iskolában bármi megtörténhet.

A köszöntő után ismét egy volt növendéket szólított színpadra az igazgató, ő pedig Szabó Zoltán Ferenc polgármester volt. Emlékeztetett arra, hogy olyan tanári intelmekben részesültek az iskolában, melyek a mai napig kihatnak az életüke. Fogadják meg a tanácsokat, mert lehet, hogy most lázadnak a fiatalok ellenük, de visszaemlékezve bebizonyosodott, hogy mennyire jó intelmek voltak, melyeken ők is, mint fiatalok átléptek.

Kovács Attila igazgató beszédében a két osztályra és azok cselekedeteire emlékezett. Így hallhattunk egy sztorit a kiránduláson átírt szállodai wifi kódról, az iskola alaprajzát ötletesen megszerző gólyákról, és versenysikerekről.

Az ünnepség szalagtűzéssel folytatódott, majd következett a szórakoztatóműsor, melyből több képet a www.szentesimozaik.hu oldalon tekinthetnek meg!

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Forrás