Kezdőlap Szentes-Csongrád Dr Papp László Birkózó Egyesület Talán még ilyen nem is volt!…

Talán még ilyen nem is volt!…

48

1️⃣6️⃣5️⃣ birkózó lépett szőnyegre az év első U17-es (kadet) válogatóversenyén, melynek a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia adott otthont. Egyesületünket 4 fő képviselte és mindenki kihozni magából a legtöbbet.
Bíró Barna sajnos nem tudta hozni a megbeszélt súlyt, mert egy nem várt karantén hátráltatta a felkészülését. 80 kg-ba viszont a 75 kg nagyon kevés. Elmondása szerint még így is élvezte a versenyzést. Bármi az ötödik helyen végzett.
Megyeri János kicsit elkapkodta a kezdést és olyan nagy hátrányba került, amit később már nem tudott ledolgozni, ezzel a nyolcadik helyen végzett.

Cseh Tamara még serdülő korúként, szülői engedéllyel indulhatott a versenyen és mondhatni játszi könnyedséggel nyert, ami miatt sok maradt benne, de a győzelmet viszont megérdemelten zsebelte be. Ennek köszönhetően február 20.-án részt vehet egy nemzetközi versenyen Ukrajnában.

Cseh Balázs első éves kadett korúként az utóbbi fél évben nagyon nagyot fejlődött és igen határozott birkózással húga után ő is megnyerte a versenyt.

A döntő pikanteriaja, hogy Tamara és Balázs egyszerre léptek szőnyegre és egy perc különbséggel lettek mind a ketten bajnokok. Ilyen talán még nem is volt. Nekünk edzőknek talán jobb volt így, mert csak egyszer kellett izgulunk, de akkor viszont nagyon.
A Cseh testvérek nagy lépést tettek előre a válogatottság felé és még két verseny vár rájuk az Európa – és a Világbajnokság előtt.
Forrás