Kezdőlap Szentes-Csongrád Dr Papp László Birkózó Egyesület Milyen is a karcagi vendégszeretet?…

Milyen is a karcagi vendégszeretet?…

93

Szombaton Karcag látta vendégül a Kelet Magyarországi birkózókat.
A tét nagy volt, egy jó szerepléssel versenyzőink feljuthattak a győri országos Bajnokságra. Egyesületünket 10 versenyző képviselte, de a versenyen közel 250 gyermek mérhette össze tudását.
Csenge és Zalán még csak kezdő kategóriában tudtak elindulni, de így is sok örömet szereztek egyesületünknek.
Csenge diák II kezdő kategóriában I. helyet, míg Zalán a harmadik helyet szerezte meg gyerek kategóriában.
A Diák II-es versenyzőink kezdték el a versenyzést és alapozták meg a jó hangulatot.
Tápai Levente az egyik legtöbb versenyzőt felvonultató súlycsoportban mérlegelt. A tavalyi eredményei után reméltük a jó szereplést, amit Levi maradéktalanul teljesített is, így Levente állhatott fel a dobogó legfelső fokára.
Pozsár Ákos küzdeni akarásában nem volt hiba, de a technikai részét még nagyon sokat kell gyakorolnia. Ákos egy második hellyel jutott tovább.
Minden versenyzőnk súly- és korcsoportot váltott, ezért nem voltak könnyű helyzetben, de a birkózás sosem volt könnyű sportág.
Nagy Dávidnak sem kedvezett a váltás, de megnézve az ellenfeleit, jól állta a sarat és kihozta magából a maximumot. Dávid az előkelő 3. helyet szerezte meg és Levente után ő is feljutott az országos döntőbe.
Kátai János apró lépésekkel halad előre és az érdi verseny után máris látszódik a fejlődés, megerősítjük az állóképességet és a koncentrációt, ha ez sikerül, Győrben bízhatunk egy jó eredményben.
Talán Barna Lászlónak, Barna Milánnak és Sági Attilának sikerült a legnehezebben a váltás.
A három versenyző közül Milán tudott még feljutni az Országos döntőbe egy 7. helyezéssel.
Náluk az edzésszám növelésével tudjuk feljavítani az eredményeket, mert ebben a mezőnyben a heti három edzés kevés, dolgozunk a heti öt edzés megoldásán.
Nem utolsósorban Farkas Vivien birkózása és küzdeni akarása volt példaértékű. A fiúk között nincs könnyű dolga, de még így is tud győztes meccseket hozni. A lányoknak kevés versenyzési lehetőségük van, ezért is indítjuk őket fiúk között. Áprilisban viszont a lányok döntőjében kamatoztathatják a fiúk között szerzett tapasztalataikat.
A döntőbe jutott versenyzők:
Tápai Levente I. hely
Pozsár Ákos II. hely
Nagy Dávid III. hely
Kátai János V. hely
Barna Milán VII. hely

Barátságos és gyerek gála:
Sipos Csenge I. hely
Pozsár Zalán III. hely

A versenyen indultak még:
Farkas Vivien, Sági Attila, Barna László

A hivatalos indulók névsorát később teszik közzé.
Gratulálunk mindenkinek.

A versenyen részt vett, orosházi színekben versenyző Kovács Zente I. helyezést, szarvasi színekben Bogyó Benedek III. helyezést ért el és jutott fel a győri döntőbe.

Életem legjobb birkapörijét mindig a karcagi Kurucz testvérek emlékversenyen eszem, köszönet a vendéglátásért id. Kurucz Istvánnak és Urbán Zoltánnak.
Forrás

Előző cikkA Hangversenyközpont jótékonysági rendezvénye a Dr. Papp László Városi Sportcsar…
Következő cikkA Hangversenyközpont jótékonysági rendezvénye a Dr. Papp László Városi Sportcsar…