Kezdőlap Hírek Új út épül a Sárga parti zártkertekhez…

Új út épül a Sárga parti zártkertekhez…

89

Szentes is a zártkertek fejlesztésében érdekelt önkormányzatok közé tartozik. A Zártkerti Revitalizációs Program pályázatán elindulva a Sárga parti zártkertek tulajdonosainak évtizedes álma valósulhat meg – tudtuk meg Hornyik László önkormányzati képviselőtől.

Az országban 200 ezer hektárnyi területen az önkormányzatok segítségével még megőrizhető, újjáéleszthető az az évszázadok óta értéknek tekintett termelési kultúra, amelyek a szőlőhegyeken, gyümölcsösökben, az egykori mezővárosok határában kialakult – mondta a pályázat megjelenésekor Nagy István agrárminiszter.

Útfelújításra egyébként pályázaton elérhető maximumot kapta fejlesztésre Szentes Város Önkormányzata. A 18 millió 240 ezer forintból 307 méter hosszan újul meg a képeken látható út, valamint egy 47 m3-es vízgyűjtő, amely az úton összegyűlt és a szikkasztó árkokban nem elapasztható vizet gyűjti össze.

A területen ottjártunkkor épp egy kerttulajdonossal találkoztunk, aki elmondta, hogy évek óta küzdenek az útért, amely nagy segítséget jelent a kertek megközelítésében. Hosszú küzdelem volt és mindenkinek köszönik, akik segítették a pályázatot.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Önkormányzati hírek|30
Forrás