Egy kis bemutatkozó a Kiállító szavaival:

Nyáry Anett vagyok,1971. Bálint napján születtem Kecskeméten.
Szüleim elmondása szerint, már 10 hónaposan szabályosan fogtam a ceruzát és ha nem voltak résen a szakácskönyvek és egyéb elérhető könyvek lapjaira kerültek a pálcika ember szerzeményeim. Gyermekkorom nagy részét Moszkvában töltöttük, édesapám ott végezte a repülőmérnöki akadémiát. Már itt rajzszakkörre jártam és versenyeken indultam.
Felső tagozatban pedig szenvedélyemmé vált a papírbaba készítés, amit saját magam rajzoltam és rengeteg ruhát és kiegészítőt terveztem hozzá.
A ruhatervezés iránti lelkesedésem nem hagyott alább,15 évesen magam terveztem a ruháimat és a legtöbbet meg is varrtam. A középiskolában rendszeresen készítettem ruhákat a barátnőimnek.
Részt vettem a Divatinézet pályázatán is, ahol alkalmi ruhatervem szép helyezést ért el.
A főiskolás éveim alatt és utána a munkám és a családalapítás miatt is a művészetek kicsit háttérbe kerültek De aztán néhány éve újraéledt a régi vágy a rajzolás és a festés iránt.
Grafit és szénrajzokkal kezdtem az elején majd autodidakta módon képeztem magam, főleg portrék rajzolásával kezdtem. De a színek világa hiányzott, így a pasztellt, akvarellt és az akrilt is kipróbáltam. Mégis a pasztell lett a kedvencem. Ez a kifejezési mód áll legközelebb az egyéniségemhez és képes közvetíteni lelkem rezdüléseit a külvilág felé. A fény-árnyék, elmosódó sziluettek, a finom tónusok, az ujjal való „maszatolás”, által mélységesen benne tudok lenni a születendő műben. Máté Sándor és Pósa Ede festőművészek pasztellképei inspiráltak, rengeteget tanultam tőlük. De Gróf Zoltán, Lantos József és Nyáry Éva festőművészek is segítették fejlődésemet. Munkásságuk példa számomra.
Örömmel tölt el, ha másokat is magával ragad a művem, át tudok adni egy-egy hangulatot, érzést, ha már név nélkül is tudják, hogy az az én alkotásom, hogy ismeretlenül is megkeresnek és az én képeimmel díszítik a lakásukat, irodájukat, szalonjukat. Így ott lehetetek sok-sok helyen, hiszen minden egyes alkotásomban a lelkem egy kis darabkája is ott van mindig. Amikor ezt más is így érzi …. az örömmel tölt el. Alkotásaim számos tengeren túli és hazai magángyűjteményben megtalálhatók.
Részt vettem a Balatonvilágos Önkormányzata által szervezett alkotótáborban, ahol több ismert kortárs művész is a meghívottak között volt.
Egy Budapesti Gimnázium (Teleki Blanka Gimnázium) magyar szaktantermét dekoráltam az általam készített magyar költők, írók portréival.
Két éve állandó kiállításom van Hévízen, a Grill Garden étteremben. Több alkotásom a kecskeméti Corner üzletházban található, Balatonszárszón a Kistehén étteremben és Budapesten a Pintér Aukciósházban is megtekinthetik az érdeklődők. Műveim szerepelnek a londoni Saatchi Art online aukciós galériában.
Lehetőségem volt művészetemmel támogatni családokat, a Máltai Szeretetszolgálat által szervezett árverésen illetve a Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület Pályázatára is adományoztam képeket.
A jelenlegi helyzet nem kedvez az élő kiállításoknak, de szerencsére több lehetőségem is volt az online bemutatkozásra. Az idén másodszorra vehettem részt az Alföldi Képzőművészeti Szabad Szalon online csoportos kiállításán.
Önálló online tárlatot rendezett képeimből a spanyol GArt Artem Galéria.
Bemutatkozási lehetőséget kaptam az ART-XMEDIA weboldalán, az ARTium Kulturális és Művészeti Magazinban és a Directory International Arts Montmartre Paris French oldalán. Néhány képemet bemutatták a londoni 4me 4you Fashion &Art Journal júliusi számában.
Alkotásaim szerepeltek Sohonyai Zsolt Hiányzol című dalának videóklipjében.
Abban a megtiszteltetésben is részesültem, hogy tag lettem a MANE Magyar Alkotók Nemzetközi Egyesületében. Az Egyesület Új Verőfény irodalmi, művészeti, kulturális magazinjában pedig több művem is megjelent. Részt vettem az egyesület által kiírt őszi pályázaton is, ahol elnyertem az Aranypaletta Nívódíjat az Ősz csókja pasztell munkámmal.

Az alkotás az életem része, annyira a részem, hogy nélküle már el sem tudnám képzelni az életemet. Feltölt, kikapcsol, annyi pluszt ad és annyi kivételes ember ismeretségét, barátságát nyújtja, ami beragyogja a napjaimat.
Forrás

Előző cikkA Retro Expressz bemutatja:…
Következő cikkAz olvasók közelében marad az új igazgató…