Kezdőlap Hírek Kultúra és szórakozás Elismerő Tanúsítvány a Pengető Citerazenekar részére…

Elismerő Tanúsítvány a Pengető Citerazenekar részére…

47

2022. január 22-én, a Magyar Kultúra Napja alkalmából Elismerő Tanúsítványt kapott a szentesi Pengető Citerazenekar, valamint a Szentes Város Önkormányzata Művelődési, Oktatási és Kulturális Bizottsága felvette a Települési Értéktárba, ezáltal a „Szentesikumok” gyűjteményébe is bekerült.

Szentesen 1976-ban alakult egy felnőttekből álló citerazenekar, amely elismert volt megyei és országos szinten egyaránt. Mivel a zenekar főként idősebb tagokból állt, az akkori csoportvezető az utánpótlás érdekében indított egy gyerekekből álló csoportot is.

Ezekből a fiatalokból jött létre a jelenleg is működő Pengető Citerazenekar. A megalakulás óta a csoport tagsága szinte változatlan, köszönhetően a szakszerű vezetésnek és a jó hangulatú foglalkozásoknak. Az ország számos pontjára kapunk meghívást különböző népzenei találkozókra, fesztiválokra, ahol mindig nagy sikerrel szerepelünk. Célunk a népzenei kultúra terjesztése, minél szélesebb körben való megismertetése.

Minden évben országos népzenei minősítő versenyeken vesznek részt. Több Aranypáva díjat nyertek már el, megkapták az országban elérhető legmagasabb fokozatot, az Aranypáva Nagydíjat, melyre nagyon büszkék a zenekar tagjai. Így öregbítve Szentes városának hírnevét.

A zenekarvezető, Mélykútiné Németh Kornélia kiemelt figyelmet fordít a népi hagyományok őrzésére, továbbadására. Pedagógus végzettsége és a zene szeretete biztosítja az alapokat az utánpótlás neveléséhez, a népzene népszerűsítéséhez.

A Pengető Citerazenekar több évtizede a Művelődési és Ifjúsági Házban tartja heti rendszerességgel foglalkozásait, próbáit.

A Szentesi Művelődési Központ szívből gratulál a zenekarnak az elért sikerekhez!
Forrás