Kezdőlap Hírek Segíteni MENŐ!…

Segíteni MENŐ!…

A Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Boros Sámuel Technikum 9. c osztályos tanulói megnyerték a Segíteni MENŐ program középiskolai kategóriáját.

Ezt a versenyt a Csongrád-Csanád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szentesi Tagintézménye szervezte, melyben egy 30 napos kihívást teljesítettek úgy a tanulók, hogy megpörgettek naponta egy szerencsekereket. Az ott kisorsolt feladatot kellett mindenkinek egyénileg teljesítenie, melynek elvégzését kérdőív kitöltésével igazolták a diákok.

A „napi teendők” között sokféle próba volt, például:
• ha magányos tanulót láttak, akkor odamentek és valamiféle interakciót kezdeményeztek;
• olykor maguk elé kellett engedni egy diáktársukat a büfénél álló sorban (ami komoly lemondással járt, amikor pont emiatt maradtak le az utolsó kakaós csigáról);
• olyan osztálytárssal próbáltak meg beszélgetést kezdeményezni, akivel amúgy nem igazán kommunikálnak;
• figyelni kellett arra, hogy a közösségi térben se legyenek bántóak, hanem építő jellegű hozzászólásokat rögzítsenek.

A megmérettetés fő célja az volt, hogy ezekkel a kihívásokkal elinduljon/megerősödjön az a folyamat, melynek során egy olyan társas/iskolai környezet alakul ki, melyben nincs helye az iskolai agressziónak, piszkálódásnak, hanem egy mindenki számára elfogadó, biztonságos, szerető közeg szilárdul meg.

Az iskola 9. c osztályos tanulói küldték vissza a legtöbb kérdőívet a kihívások során szerzett tapasztalataik leírásával, így bizonyították azt, hogy SEGÍTENI IGENIS MENŐ dolognak számít a „Borosban”!

Támogató tanár: Vinczéné Szabó Éva osztályfőnök

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Forrás

Exit mobile version