Kezdőlap Szentesi Élet Egy régi karácsony…

Egy régi karácsony…

48

„Az örömteli pillanatok valami csoda folytán megmaradnak az ember emlékezetében, mintha akkor egy titkos mester egy fényképet készítene. Nekem is így maradt meg az a kedves kép, ahogyan a Kiss Bálint utcában a baloldalon a templom felé haladtunk, a testvéremmel mindketten édesanyám kezét fogva. A karácsonyról, az angyalkákról beszélgettünk. Gyönyörködtünk a villanylámpa fényénél sziporkázó, csillogó hóesésben. A nagy, sötét hófelhőket nézve képzeletem a szálló angyalkákat is oda varázsolta. A templom közelében jártunk, már zúgtak a harangok. Azután beléptünk a templomba. A hatalmas, gyönyörű orgona, a mesteri munkával díszített szószék,
a sok színben pompázó ablakok, a méltóságteljesen magasló oszlopok, a boltívek és a csodálatosan magas mennyezet szinte elvarázsoltak. Meghatottság nélkül ma sem tudok ide belépni.”

Régi, emlékezetes, megható vagy épp örömteli karácsonyi történeteket vártunk olvasóinktól az elmúlt hetekben. Az első helyezett Lekics Ferencné Kecse-Nagy Katalin írása lett, melyet lapunk ünnepi számában is elolvashatnak.

#szentesielet #tajekozottnaklennijo #varosihetilap #szentes
www.szentesielet.hu
51-52. szám
Múltidéző|40





Forrás