Kezdőlap Szentesi VK Kövér-Kis Réka: legyen helyén az eszünk, a szívünk pedig vigyen előre…

Kövér-Kis Réka: legyen helyén az eszünk, a szívünk pedig vigyen előre…

55


Kövér-Kis Réka: 🤽‍♀️ legyen helyén az eszünk, a szívünk pedig vigyen előre ❤️💙

Izgatottan várjuk a hétvégét, ugyanis ⏰ szombaton 19 órától (élő: m4sport.hu)
📍 Sopronban az 🆚 Egerrel játszunk a BENU női vízilabda 🇭🇺🤽‍♀️🏆 Magyar Kupa elődöntőjében. Amennyiben sikerrel vesszük az akadályt, vasárnap 19.45-től a döntőben az UVSE–Dunaújváros párharc győztesével játszhatunk. Ezek kapcsán a Valdor Szentes játékosával, Kövér-Kis Rékával beszélgettünk. 🗣️💬

– Milyen előjelekkel várod a Magyar Kupa-elődöntőt?
– Izgatottan, hiszen Fortuna ismét kedvezett nekünk. Akárcsak a negyeddöntőben, a legjobb négy között is egy olyan ellenfelet kaptunk, amely ellen reális esélyünk van a győzelemre. Nem játszottunk még az Egerrel ebben a szezonban, de kaptunk róluk videófelvételeket, így nem lesz zsákbamacska a játékuk.

– Mi lehet a sikerünk kulcsa?
– Fontos lesz a koncentráció, hogy a védekezésünk a helyén legyen. Minél kevesebb gólt kell kapnunk. Ha nyolc körül tudnánk tartani őket, akkor valódi esélyünk nyílhatna a döntőbe jutásra, tíz fölött viszont már nehéz lenne őket túllőni.

– Hogy sikerült a felkészülés?
– Érezzük már a fáradtságot a bajnoki ősz után, de így karácsony előtt még mindenki mozgósítja az erőtartalékait, hogy egy fantasztikus eredménnyel búcsúzzunk az évtől a Magyar Kupában. Fiatal csapatunk van, remélem, nem remegnek meg a kezek. A lényeg, hogy a helyén legyen az eszünk, a szívünk pedig vigyen előre bennünket.

– Milyen mérkőzésre számítasz az Eger ellen?
– Biztos vagyok benne, hogy mindkét csapat a védekezésére fekteti majd a hangsúlyt. Nagyon szeretnék győztesen kiszállni a medencéből. Kevésgólos, brusztos meccs is kisülhet ebből az elődöntőből, amiből jó helyzetkihasználással jobban kijöhetünk.

– Mi a csapatunk programja az elődöntő előtt?
– Már péntek reggel elutazunk, de Győrben megállunk. Ott a helyi OB I.-es gárdával edzünk egyet, ott alszunk a városban. Reggeli után szombat délelőtt indulunk el a kupameccs helyszínére, Sopronba.

– Kilenc ponttal az ötödik helyén állunk a bajnoki tabellán. Hogyan értékeled az őszt?
– Ami engem illet, elfáradtam a végére. Nagyon vártuk már a kezdést a hosszú szünet után, azokat a mérkőzéseinket pedig mind megnyertük, amelyeket hozzánk hasonló képességű csapatok ellen játszottuk. Akárcsak nyáron az OB I. indulását, most a kupahétvégét is nagyon várom. Egy új uszodában játszunk éremért, ez mindenképpen motiváló, hiszen régen volt már esélyünk rá, hogy fényesebb éremért játsszunk.

📸 Vidovics Ferenc

#valdor #szentes #eger #mvlsz #benu #vízilabda #magyarkupa #tippmix #hajráSzentes
Forrás