Kezdőlap Szentesi Élet Viktória – Ábrahám Pál operettje Szentesen…

Viktória – Ábrahám Pál operettje Szentesen…

41

December 15-től mutatja be Szentesen a Tóth József Színház és Vigadóban a Békéscsabai Jókai Színház Ábrahám Pál Viktória című nagyoperettjét. Romantikus történet, mindent legyőző szerelem, csodálatos zene, halhatatlan slágerek – mindezt együtt kínálja a Viktória.

A Békéscsabai Jókai Színház és a Magyar Zenés Színház közös bemutatóját december láthatja a nagyközönség a Szentesi Tóth József Színház és Vigadóban. Seregi Zoltán, a Jókai Színház igazgatója, a darab rendezője elmondta, Ábrahám Pál nagyoperettjét 2020 novemberében a nemzeti összetartozás évadjában, Trianon 100. évfordulójára emlékezve mutatták volna be Békéscsabán, de a koronavírus-járvány megakadályozta. Ezután a darab a mű főhőséhez hasonlóan kálváriát járva 2021 nyarán Egerben debütált a Nyári Színház egyik előadásaként, majd bemutatkozott a Szarvasi Nyári Színházban is. Most pedig 4 előadás erejéig Szentesen kápráztatja el a nagyérdeműt.

Az operett egy első világháborús magyar honvéd kapitányról, a szárnysegédjéről, a szépséges Viktóriáról és a szerelemről szól. Egy gyönyörű történet arról, hogy a szerelem mindent legyőz: háborút, fogolytáborokat, országhatárokat A Viktória nemcsak csodás történet az igaz szerelemről, kalandokkal és humorral fűszerezve, hanem a zenéje is különleges, hiszen az amerikai dzsessz, a keleti motívumok és a magyar népzene nagyszerű ötvözete. A műfaj kedvelői megtalálhatnak mindent ebben az előadásban, amiért az operettet szeretni lehet: könnyed, egzotikus környezetben zajlódó történet, mindent elsöprő szerelem, kiváló zene, remek énekhangok, hallhatatlan slágerek.

John Webster nagykövet szerepét Szolnoki Tibor játssza, Viktória, a felesége kettős szereposztásban Benedekffy Katalin és Vörös Edit lesz. Koltay László huszárfőhadnagyként Domoszlai Sándort, Jancsiként Bozsó Józsefet láthatja a közönség. Az előadásban mások mellett fellép mégPuskás Dániel, Nádra Kitti, Steinkohl Erika, Tomanek Gábor, valamint a színház fiatal művészei és táncosként a Színitanház hallgatói, koreográfus Bozsó József. A darabot Seregi Zoltán rendezi.

Forrás