Kezdőlap Szentesi VK Női Magyar Kupa: bejutottunk a négyes döntőbe!…

Női Magyar Kupa: bejutottunk a négyes döntőbe!…

86


🥳😍

💪 Idegenbeli egygólos sikerünk után itthon 8–5-re győztük le a Tatabányát, így kettős győzelemmel jutottunk be a legjobb négy közé a BENU női vízilabda magyar kupában. 👏

Valdor Szentes 🆚 Tatabánya 8–5 (0–0, 3–3, 4–2, 1–0)
Női vízilabda, BENU Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Tóth S., Ádám F.
Valdor Szentes: Füsti Molnár – Varga V. 1, Hevesi 3, Mácsai K., Tóth Cs., Mihály-Kádár 1, Kövér-Kis. Csere: Dankina 1, Kolarova, Bonca 1, Csiszár 1, Tóth F., de Vries. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Tatabánya: Zirighné Sós – Zink 2, Orbán, Zöld, Rajna 1, Szedlák 1, Bozsó. Csere: Marsi (kapus), Bíró, Sóti, Kovács J. 1. Vezetőedző: Zantleitner Krisztina.
Gól – emberelőnyből: 8/1, ill. 10/2.
Ötméteresből: -, ill. 1/1.
Kipontozódott: Zöld.
Továbbjutott: a Valdor Szentes 17–13-mal.

Nyilatkozat:
🗣️💬 Matajsz Márk: – A tét miatt idegesen és görcsösen kezdtük a mérkőzést. Nem találtuk a fogást a Tatabányán támadásban, de a védekezésünk jól működött. Ennek köszönhettük, hogy az első negyedben nem esett gól. Miután lenyugodtunk, egyre inkább belőttük a helyzeteinket és kialakítottunk egy háromgólos előnyt, ami nekünk tökéletes volt. Arra koncentráltunk, hogy ezt megőrizzük, sikerült, így bejutottunk a négyes döntőbe, ami óriási dolog. Gratulálok a lányoknak!

Összefoglaló:
✍️ 9–8-as tatabányai sikerünknek köszönhetően egygólos előnyről várhattuk a visszavágót. Idegesen kezdtünk támadásban, de a védekezésünk a helyén volt, így gólnélküli első negyedet produkáltunk.

A második negyedben labdaelhozást követően Viktoria Dankina révén megszereztük a vezetést. Ez az előny viszont kérészéletűnek bizonyult, mivel a vendégek rövid időn belül háromszor is betaláltak. 3–1-re vezettek tizenkét perc játékot követően, amivel már összesítésben is továbbjutásra álltak. Küzdöttünk, Varga Viktória és Bonca Vivien akciógólja pedig azt jelentette, 3–3-mal mehettünk a nagyszünetre.

A harmadik negyed első perceiben Hevesi Anita góljai nyugtatták meg a fiatalokat, majd a negyed derekán Mihály-Kádár Ildikó is betalált. Ekkor már 6–3 állt az eredményjelzőn, ami azt jelentette, hogy zsinórban öt gólt lőttünk.

Innen még megpróbáltak visszajönni a párharcba a tatabányaiak. 6–5-re felzárkóztak, egyenlíteni viszont már nem engedtük őket.

A harmadik negyed végén és a negyedik elején is betaláltunk. 8–5-re vezettünk, ekkor pedig már a védekezésünkre fektettük a hangsúlyt, hogy megóvjuk az előnyünket. Elértük a célunkat, 2019 után ismét bejutottunk a BENU Magyar Kupa négyes döntőjébe, amelyet idén Sopronban rendeznek.

📸 Archív fotó: Vidovics Ferenc

#valdor #szentes #tatabánya #benu #vízilabda #magyarkupa #tippmix #hajráSzentes
Forrás