Az E.ON férfi vízilabda OB I. 10. fordulójában 13–7-es vereséget szenvedtünk az UVSE otthonában.

UVSE 🆚 Metalcom Szentes 13–7 (4–2, 3–2, 3–1, 3–2)
E.ON férfi vízilabda OB I., 10. forduló. Budapest, Komjádi Béla sportuszoda. Vezette: Füzesi, Fodor.
UVSE: Bisztritsányi – Belényesi, Ekler 4, Korbács 4, Bencz 3, Vámosi 2, Szentesi. Csere: Korom (kapus), Turcsányi, Lehoczky, Szirmai, Hegedűs Cs., Barics, Szécsi. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Metalcom Szentes: Meixner – Kókai, Mátyók, Pellei K. 4, Garancsy, Hegedűs B. 2, Pellei F. Csere: Lajkó, Vörös, Bozó, Hornyák 1, Somogyi, Kürti-Szabó M. Vezetőedző: Pellei Csaba.
Gól – emberelőnyből: 9/6, ill. 6/1.
Ötméteresből: 4/3, ill. 1/1.
Kipontozódott: Lehoczky.

Nyilatkozat:
🗣️💬 Pellei Csaba: – Gratulálok az UVSE-nek. Formán kívül játszunk, aminek nem tudom az okát. Egy-két játékosunk nem OB I.-es szinten vízilabdázik. Semmi csodát nem csinált az UVSE. Amikor bemegyünk két centerezni és 4-2-be felállunk, ebből hogy tudnak lefordulni, azt nem tudom. Kivédjük az ötméterest, majd aki felúszik, attól víz alatt elveszik a labdát. Függetlenül a kiállítási aránytól, nem akarok mást mondani, nagyon gyengén játszottunk. Van olyan centerünk, aki meccsek óta nem kap ítéletet, olyan, mintha nem lenne centerünk. Mélyen vagyunk, hatpontos mérkőzéseket vesztettünk el. A Miskolc ellen idegenben, az UVSE-vel szemben otthon kell javítanunk majd. A fiatal hazai csapat kihozta magából most a maximumot, azt játszották, amit tudnak. Egy ilyen csapatot az egész mérkőzésen öt-hat gólon kellene tartanunk, ehhez képest az első negyedben kaptunk négyet. Nem értem, hogyan tudnak ennyire megzavarodni a játékosaim. Egy bajnoki döntőben az izgalomtól megérteném, de egy alsóházi meccsen több száz OB I.-es találkozóval a hátuk mögött olyan hibákat vétenek, mintha ez lenne a harmadik. Rendet kell tennünk a fejekben, nagy gondunk nincs, a játékunkat kell elsődlegesen helyre rakni

Összefoglaló:
✍️ Hegedűs Bence révén szereztünk vezetést, majd Korbács Gábor mesterhármasával fordítottak a hazaiak, amire ismét Hegedűs B. válaszolt. Nyolc perc játékot követően 4–2 állt végül az eredményjelzőn.

Nem kezdődött jól a második negyed számunkra, négygólos hátrányba kerültünk. Meggyűlt a bajunk az újpesti fiatalokkal támadásban és védekezésben is, akik Bencz révén az ötmétereseket is jól értékesítették.

7–4-ről indult a harmadik negyed, amelyben sajnos tovább növelte előnyét az UVSE, majd a negyedik elején alakult ki a legnagyobb különbség 11–5-nél. Ez a különbség már megmaradt a lefújásig, 13–7-es vereséget szenvedtünk, az újpestiek pedig megszerezték idénybéli első győzelmüket.

⏰ Jövő szombaton 19 órára Pécsre utazunk.

📸 Szokodi László
#metalcomszentes #uvse #vízilabda #magyarbajnokság #szentes #tippmix #hajráSzentes
Forrás

Előző cikkTrendi: Hópelyhes, csillogó körmök karácsonyra…
Következő cikkFontos 3⃣ ponttal zártuk a bajnoki őszt! #hajráSzentes…