Kezdőlap Kultúra és szórakozás Kiállítás Pilinszky János születésének 100. és halálának 40. és évfordulója alkalmából 202…

Pilinszky János születésének 100. és halálának 40. és évfordulója alkalmából 202…

54


Pilinszky János születésének 100. és halálának 40. és évfordulója alkalmából 2021. május 27-én féléves programsorozatot indított a Kertész Imre Intézet, amely nemcsak a költő műveinek minél szélesebb körben való megismertetését, hanem szellemi örökségének továbbvitelét is célozza. A programsorozat indulásakor nyílt meg a Pilinszky János (1921–1981) életét és meghatározó élményeit bemutató kültéri tablókiállítás a Kertész Imre Intézet előtt, A szeretet több a hitnél címmel.
A hét darab (egyenként kétoldalas) tablóból álló kiállítás nem hagyományos értelemben vett irodalomtörténeti pályaképet kíván nyújtani, hanem a költő életművét és legfontosabb, mindannyiunkat egyaránt érintő témáit mutatja be: Isten, szeretet, hit, részvét, szenvedés, a koncentrációs táborok botránya, a megváltásra váró bűn. A témák feldolgozása során Pilinszky-versidézetekből, valamint kevéssé ismert prózai szövegekből válogattunk oly módon, hogy azok a mai látogató számára is aktuálisak, érvényesek és emlékezetesek legyenek.
A kiállítás megtekinthető a Szecessziós Házban
(Szentes, Petőfi u. 2.) 2021. november 27-december 1. között, hétköznap és hétvégén 10-17 óráig.
Belépő:
– felnőtt: 600,- Ft/fő
– diák: 300,- Ft/fő
A kiállítást támogatta a Kertész Imre Intézet és a Nemzeti Művelődési Intézet NKft.
Mindenkit szeretettel várunk! 🙂
A hatályos kormányrendelet értelmében a maszk viselése a rendezvény ideje alatt kötelező!!!
Forrás