Kezdőlap Szentesi VK Meixner Marcell: oda kell figyelnünk a visszarendeződésre…

Meixner Marcell: oda kell figyelnünk a visszarendeződésre…

55

Szerdán 19 órakor a Miskolcot fogadja férficsapatunk, a Metalcom Szentes az OB I. kilencedik fordulójában. Ennek és az előző meccsnek a kapcsán kapusunkkal, Meixner Marcellel beszélgettünk, aki egy korábbi edzésünkön elszenvedett ujjtörésből felépült.

– Meggyógyult már a kezed, hogy vagy?
– Igen, nagyjából két hete jártam vele kontrollvizsgálaton az orvosnál, aki megállapította, hogy teljesen összeforrt a csont. Annyit kért, hogy összekötött ujjakkal védjek egyelőre.

– Legutóbbi hazai meccsünkön döntetlent játszottunk a Kaposvárral. Hogyan emlékszel erre vissza?
– Nem vízilabdáztunk jól az első félidőben. A Kaposvár kontrollálta a meccset, mi pedig folyamatosan csak zárkóztunk. A nagyszünet után megfordult a mérkőzés menete és a dinamikája. Sokkal pontosabbá váltak a támadásaink, belőttük a helyzeteinket. Lezárhattuk volna a három pont sorsát, de egy elváltásból gólt kaptunk, így ki-ki meccs lett az utolsó három perc. Lélektanilag igazán fájó, hogy nem sikerült lezárnunk, mert rengeteg energiát fektettünk bele, hogy megfordítsuk az eredményt.

– Áldás vagy átok, hogy ismét bő másfél hét telik el két mérkőzés között?
– Inkább áldás, jól jött a Kaposvár-meccs után, mert fizikális meccset játszottunk. Kaptunk is utána két nap pihenőt, majd belevágtunk a kemény edzésekbe, ezen a héten pedig már a taktika és a videó került a fókuszunkba.

– Milyen mérkőzésre számítasz holnap?
– Mindenképpen úszós meccsre, ez is nagyon fizikális lesz, mint a Kaposvár elleni. A Miskolc kiválóan hozza a lefordulásait, úgyhogy figyelnünk kell, hogy rendezetlen védekezésből ne alakuljanak ki olyan szituációk, amelyekből könnyű gólokat lőhetnek. A rutinos centerüket, Luka Semant sem egyszerű megfogni, de bízom benne, hogy egy kemény és szoros összecsapás végén nyerünk.

📸 Vidovics Ferenc
#metalcomszentes #miskolc #vízilabda #magyarbajnokság #szentes #tippmix #hajráSzentes
Forrás