Kezdőlap Hírek Hírek Kékbe borult az ország!…

Kékbe borult az ország!…

45


💙💙💙💙💙💙

A Gyermekjogok Világnapján az UNICEF Magyarország felhívására naplemente után kékbe borult számos ikonikus épület a fővárosban és más településeken is. A díszkivilágítás a 32 éve elfogadott Gyermekjogi Egyezményre hívja fel a figyelmet, valamint idén arra is, hogy a járványhelyzet kapcsán különösen fontos törődnünk a gyerekek és a fiatalok mentális egészségével.

Budapesten november 20-án az UNICEF kék színében tündökölt a Szabadság-szobor. Díszkivilágítást kapott még a Puskás Ferenc Aréna és a Budapest Duna Aréna, a Művészetek Palotája, a Magyar Művészeti Akadémia kutatóintézete, a Fővárosi Állat- és Növénykert Biodómja és főkapuja, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Corvinus Egyetem egy-egy épülete, a Hard Rock Café, a Haris Park, a 110 éves Margitszigeti Víztorony, az Akvárium Klub és a Hotel Clark Budapest.
Kaposváron a Csiky Gergely Színház és az Aréna, Miskolcon az Avasi Kilátó, Egerben a Polgármesteri hivatal épülete, Szegeden az Art Hotel Szeged, Székesfehérváron a MOL Aréna Sóstó, Tatabányán a Turul Szobor, Tatán a Fellner Jakab kilátó, Biatorbágyon a Tópark Iroda- és Lakópark, Pécsett a TV-torony világít kéken a Gyermekek Világnapján. Gyula, Orosháza, Győr, Szolnok, Hatvan, Szentes, Ózd, Jászboldogháza és Szentendre települések is a gyermekjogok fontosságára hívják fel a figyelmet azzal, hogy díszkivilágítással csatlakoztak az UNICEF kampányához.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Forrás