Kezdőlap Hírek Vándorbölcső program indul Szentesen…

Vándorbölcső program indul Szentesen…

30

Szentes Város Önkormányzata a családok iránti támogatását egy kedves, közösségépítő újdonsággal szeretné bővíteni – mondta Szabó Zoltán Ferenc polgármester a 2021. november 11-én tartott sajtótájékoztatón.

– Az Önkormányzat ezért két olyan bölcsőt vásárolt, amelyeket közösségünk vándorbölcsőjeként szeretnénk útjára indítani a közeljövőben.

– A szóban forgó bölcsők szép, masszív, biztonságos és igazi fa talpas bölcsők, amelyek a programba bekapcsolódó szervezetek tulajdonába kerülnek, és évtizedekig vándorolhatnak a helyi közösségeken belül családról családra, mindig éppen oda, ahol gyermek született. A bölcsők minden családnál pár hónapot töltenek, amíg az a kisbabának kényelmes, majd továbbadják egy másik családnak, ahova épp újszülött érkezik.

– A bölcső használata jót tesz a babának, anyának és apának, a közösség vezetői részéről pedig egy szép üzenetet hordoz: A gyereket vállaló fiatal családok támogatása a közösségnek is szívügye. Olyan hagyományos, de mégis modern és praktikus bölcsőformát ajánlunk, amely feladatát, az újszülött elringatását, megnyugtatását tökéletesen és biztonságosan ellátja. Mégsem foglal sok helyet, könnyen és sokszor szétszedhető, újra összeszerelhető. Így félévente örömmel és egyszerűen cserél gazdát, ezért sokszor vándorbölcsőknek is hívják őket. A bölcsők méretre szabott kókuszmatraccal kerülnek átadásra, amelynek huzata mosható.

– Várjuk olyan családok jelentkezését, ahol a közelmúltban született kisbaba vagy a közeljövőben várható a család bővülése és szívesen részt vennének a programban.

A jelentkezéseket 2021. november 20-ig várják bemutatkozással és elérhetőséggel a titkarsag@szentes.hu email címre.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Önkormányzati hírek|30
Forrás