Kezdőlap Hírek Az önkormányzati cégeknél sem lesz kötelező a védőoltások felvétele Szentesen…

Az önkormányzati cégeknél sem lesz kötelező a védőoltások felvétele Szentesen…

68

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

Tisztelt Szentesiek! 2021. október 28-án /599/2021. (X.28.)/ megjelent Kormányrendelet alapján a polgármesterek hatáskörébe utalta azt a döntést, hogy az önkormányzati intézmények és a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal dolgozóinál kötelezővé teszi-e vagy sem a koronavírus elleni védőoltás felvételét a munkavégzés feltételeként.

A Kormányrendelet az önkormányzati vagy többségi tulajdonú cégeknél a cégvezetők, mint munkáltatók kezébe adta ezt a döntési jogosultságot.

A Kormányrendelet megjelenését követő napokban egyeztettem Szentes Város Önkormányzatához tartozó intézmények vezetőivel, illetve Szentes Város Önkormányzata többségi vagy 100 % -os tulajdonában lévő gazdasági társaságok ügyvezetőivel és anonim adatbekérés kapcsán mindenhol láthatóvá vált számomra az oltottak és az oltatlanok aránya a munkavállalók között.

Az adatbekérés kapcsán megállapítható volt, hogy az oltottsági arány 73 %-os, mely magasabb az országos átlagnál. Minden egyes intézményvezetőt és ügyvezetőt arra kértem, hogy még egyszer egyeztessen az oltatlan munkavállalókkal mindenfajta nyomásgyakorlás nélkül, de a jó szó erejével. Ez azt eredményezte, hogy van olyan gazdasági társaságunk, amelynél 100 %-os lett az oltottság mértéke és a teljes átlag is közel 80 %-ra emelkedett.

Az értelmes és meggyőző párbeszédek hatására a mai napon úgy döntöttem, hogy sem a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatalnál, sem az önkormányzati intézményeknél nem írom elő a koronavírus elleni védőoltás kötelező felvételét, mint a munkavégzés feltételét. Mai napon újra egyezteve az önkormányzati cégeink vezetőivel, arra a döntésre jutottunk, hogy az önkormányzati cégeknél sem lesz kötelező a védőoltások felvétele.

Mindazonáltal magam is kettő AstraZeneca oltással már rendelkezem és néhány napon belül a harmadik védőoltást is felveszem. A saját környezetemben, a munkahelyemen és mindenhol, ahol járok arra biztatok mindenkit, hogy vegye fel a védőoltásokat saját maga és környezete egészsége védelmében.

Szentes Város Önkormányzata álláspontja is az, hogy lehetőség szerint -aki nem olyan típusú egészségügyi problémával él -vegye fel a koronavírus megfékezését segítő védőoltásokat, de döntésemet befolyásolta a város intézményei, ellátó szolgálatrendszerei és gazdasági társaságai működésének biztosítása.

Amennyiben az oltási programmal kapcsolatban a Csongrád-Csanád Megyei Dr. Bugyi István Kórház segítséget kér -mint ahogy az Országos Mentőszolgálat a mintavételi pont létrehozásában -természetesen Szentes Város Önkormányzata az eddigiekhez hasonlóan segítséget nyújt.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Önkormányzati hírek|30
Forrás