Kezdőlap Szentesi Élet Véget ért a licit, átadták az „Emelt fővel” című képet…

Véget ért a licit, átadták az „Emelt fővel” című képet…

62

Jótékonysági árverést hirdetett dr. Sallai Dániel szentesi szakorvos-jelölt egy halálos közlekedési balesetben elhunyt műtősnő lányának megsegítésére.

Október 30-án éjfélkor járt le a licitálás a szarvasbikát ábrázoló festményre, melyre német és spanyolországi ajánlat is érkezett. A kép Szvoreny László jóvoltából nem hagyja el a megyehatárt, mert az utolsó 360 ezer forintos licit tőle érkezett. László elmondta, hogy ismeri azt a kereszteződést, ahol az eset történt, nap mint nap arra jár, és ez az összeg egy jó célt szolgál.

Az elhunyt hölgy 1989 óta dolgozott az egészségügyben, a Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika Égés-Plasztikai Sebészeti Osztályán, Sallai Dániel 2015 óta ismerte őt. – Életvidám, szakmailag és emberileg is kiváló kolléga volt. Többször említette, hogy ez a kedvenc képe. Négy éve festek, azóta ez a hobbim. Hiszek abban, hogy a jótetteknek közösségformáló ereje van – mondta dr. Sallai Dániel, aki november 6-án Szentesen, a Szecessziós Házban adta át a megvásárolt képet Szvoreny Lászlónak.
Forrás