Kezdőlap Szentesi VK Férfi OB I.: magabiztos sikert arattunk a Debrecen ellen…

Férfi OB I.: magabiztos sikert arattunk a Debrecen ellen…

45


👏💪

Uraltuk a mérkőzést, szép gólokkal megszereztük idei második győzelmünket a férfi vízilabda OB I.-ben. 6–1-es kezdés után 12–7-re nyert a Metalcom Szentes itthon a Debrecen ellen a hetedik fordulóban. Jövő szombaton a Kaposvárt fogadjuk.

Metalcom Szentes 🆚 Debrecen 12–7 (4–1, 4–2, 1–2, 3–2)
E.ON férfi vízilabda OB I., 7. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda, 120 néző. Vezette: Vogel, Tordai.
Metalcom Szentes: Meixner – Kókai 1, Pellei K. 1, Lajkó 3, Hegedűs 1, Bozó, Pellei F. 1. Csere: Mátyók 2, Vörös, Chilkó 1, Garancsy 2, Kürti-Szabó M. Vezetőedző: Pellei Csaba.
Debrecen: Kósik – Korbán, Török B. 1, Fülöp, Macsi P. 2, Somlai 3, Macsi M. Csere: Smitula, Takács K., Fedac 1, Zsilák, Pethe, Bodoróczki. Vezetőedző: Süveges Máté.
Gól – emberelőnyből: 11/4, ill. 14/6.
Ötméteresből: 1/0, ill. 1/0.
Kipontozódott: Kókai, ill. Török B., Takács K.

Nyilatkozat:
🗣️💬 Pellei Csaba: – Nagy teher voltunk rajtunk, hiszen egy nehéz sorozattal kezdtük a bajnokságot. Szerencsére nem nulla ponttal érkeztünk meg a bajnokság azon szakaszára, amelyben igazán fontos meccsek jönnek számunkra. Fontos mérföldkő volt ez a Debrecen elleni mérkőzés, mert rögtön két másik hasonlóan fontos találkozó követi itthon. Az az igazság, hogy ezer sebből vérzünk, úgyhogy nagyon büszke vagyok a csapatra, amiatt, ahogyan egymásért küzdöttek a fiúk. Nem játszottunk extrán jól, de javultunk és az akaratunk dicséretet érdemel. Nagyon örülök a győzelemnek, a Debrecennek pedig sok sikert kívánok a továbbiakban.

Összefoglaló:
✍️ Az elmúlt mérkőzésekhez hasonlóan hazai környezetben a Debrecen ellen sem tudtunk teljes kerettel kiállni. A hiányzók ellenére jól kezdtünk, Pellei Frank és Garancsy András akciógólja mellett Meixner Marcell ötméteres hárítása adta meg a találkozó alaphangját.

Két három–nullás sorozatnak köszönhetően tizenkét perc játékot követően már 6–1-re vezettünk. Jól védekeztünk, miközben támadásban i rendre megtaláltuk a réseket a debreceni falon mindamellett, hogy Kósik Soma jól védett. A nagyszünetben 8–3-ra vezettünk.

A harmadik negyed mindössze három gól hozott, ezt a nyolcperces periódust a vendégek nyerték meg 2–1-re, így az utolsó negyed 9–5-ről indulhatott.

Chilkó Márton balkezes lökete nyitotta az utolsó hajrát, majd három perccel a meccs vége előtt Hegedűs Bence szerezte meg a nap legszebb gólját centerből svédcsavarral. Jött is a vastaps a lelátóról, nem hiába, hiszen ekkor már 11–6 állt az eredményjelzőn. Ezt követően még Macsi Patrik kozmetikázott, majd a 12–7-es végeredményt Lajkó Márton állította be távoli bombagóljával.

🔜⏰ Jövő szombaton újabb fontos mérkőzés vár ránk, 18 órára az a Kaposvár érkezik hozzánk, majd ebben a fordulóban a Szegedet 10–8-ra győzte le otthon.

📸 Archív fotó: Vidovics Ferenc
#metalcomszentes #debrecen #vízilabda #magyarbajnokság #szentes #tippmix #hajráSzentes
Forrás