Kezdőlap Hírek Hírek NEM MARADNAK SZÍNHÁZI ÉLMÉNY NÉLKÜL A NÉZŐK!…

NEM MARADNAK SZÍNHÁZI ÉLMÉNY NÉLKÜL A NÉZŐK!…

106

(Kérjük osszák meg a hírt ismerőseivel, hogy minden érintett értesüljön róla!)

A Tóth József Színház és Vigadóban megrendezésre kerülő bérletes előadásokban betegség miatt történik változás!

Kedves Nézők!

Felhívjuk figyelmüket, hogy a meghirdetett “Sweet Charity” című előadásaink betegség miatt elmaradnak, ám, hogy bérletes és jegyet vásárolt nézőink októberben se maradjanak előadás nélkül a műsorváltoztatás mellett döntöttünk Stella Adorján – Békeffi István: Pezsgős vacsora című zenés vígjátékát láthatja a közönség 2021. október 27., 28., 29. és 30.-án 19.00-kor a Békéscsabai Jókai Színház előadásában.

A Sweet Charity előadásokra megváltott jegyek érvényesek a Pezsgős vacsora előadásokra, vagy a vásárlás helyén, az előadás időpontjától számított 14 napon belül visszaválthatók.

Megértésüket köszönjük!

Sweet Charity című musicalt a következő évadban láthatja majd a közönségünk, melyről a későbbiekben a tothjozsefszinhaz.hu weboldalon adunk tájékoztatást.

Stella Adorján – Békeffi István: Pezsgős vacsora – Theodor Mouche vígjátéka nyomán

A francia Theodore Mouche vígjátéka 1940-ből, amelyet Stella Adorján és Békeffi István (többek között a filmről is ismert Janika társszerzője) ültetett át magyarra, eredetileg a háború előtti Párizsban játszódik, és egy sikeres színpadi író meg egy bolti kiszolgálókislány találkozásáról szól. Ám az új változatban, amelyet Nemlaha György készített, és Verebes István rendez, a színhely a világháború utáni Budapest. A főhős, Szabó Sándor, a népszerű író mellé most egy cserfes, ábrándozó erdélyi kislány kerül, aki a valóság helyett füllentésekben, egy képzelt világban talál vigaszt. Böske vagonlakó az egyik pesti állomáson, ahol Erdélyből menekült szüleivel összezárva él, míg nővére egy banktisztviselő kitartottja. Hamarosan feltűnik a hiúságában sértett fővárosi színésznő is, az író szeretője…

Igazi vígjáték: helyzet- és jellemkomikum, fordulatos történet, kacagtató karakterek, korabeli slágerekkel megtűzdelt játék, amelyben a nyíltszívű, ártatlan kislány rendbe hozza az író lelkivilágát, férjet szerez magának, és elhiteti – reméljük, a közönséggel is – hogy a szeretet, a szerelem, az emberekbe vetett hit – a történelmi földrengések hatását is segít begyógyítani.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Színház|26
Forrás