Kezdőlap Hírek Kőbán Rita kétszeres olimpiai bajnok kajakozó volt a Sportcsillag Sarok vendége…

Kőbán Rita kétszeres olimpiai bajnok kajakozó volt a Sportcsillag Sarok vendége…

111

2021. október 16-án a Szentesi Szalonban ezúttal Kőbán Ritával találkozhattak az érdeklődők, hallgathatták meg kalandos élettörténetét. 1977-ben az FTC-ben kezdett kajakozni, 1981-ben már IBV-t nyert. Öten voltak testvérek és ő a legkisebbként kezdett kajakozni.

Az est házigazdája, Borsi László azon kérdésére, hogy miért kezdett el kajakozni, mosolyogva válaszolta Kőbán Rita, hogy „a kajakos srácok jó kiállásúak”.

Összesen hat ötkarikás medália tulajdonosa és 12 alkalommal nyert – a legrövidebb távtól a leghosszabbig egyesben, párosban és négyesben is – országos bajnokságot. 2001-ben hagyott fel a kajakozással, majd 2013 májusától az MTK kajakedzője.

A versenyekre úgy emlékszik vissza, hogy ha nyert, akkor az nagyon fájt! „Csodáltam pl. Kovács Kokó Istvánt, amikor egy győztes mérkőzés után körbe futotta a ringet, hogy volt hozzá ereje, mert nekem arra sem volt erőm, hogy a pályáról kievezzek! Sokféle memóriája van az embernek, pl. izom memóriája így, ha visszaemlékezek egy-egy futamra, elsőként az ugrik be, hogy mennyire fájt!”

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Színház|26
Forrás