Kezdőlap Hírek Hírek A Művész Fészekben Seres Antal…

A Művész Fészekben Seres Antal…

152

A Zenével a Rákos Gyermeke-kért Alapítványt a Fivérek zenekarból ismert Seres Antal és Ombodi Csilla alapította 2011-ben. Heti rendszerességgel Seres Antal alapító-zenész-zeneszerző, a szegedi gyermekklinika és a budapesti Heim Pál Gyermekkórház onkológiai osztályán, nem csak zenét hallgatnak, hanem zenét tanulnak a beteg gyermekek. A betegség miatt beszűkült állapotból a gyermek kimozdítható, zene hatására új életcélt adva a gyermekeknek. Az alapítót önkéntesek segítik a munkájában. A 2021. október 15-én megtartott Művész Fészek elnevezésű Szentesi Szalonban Seres Antal és Ombódi Csilla mutatta meg a közönségnek, hogy honnan – hova jutottak 10 év alatt.

„– A Magyar Televízió meghívott egy segélykoncertre szerepelni, ahol egy négyéves beteg kislány odajött hozzám, és kérte, hadd érintse meg a hangszeremet. Az a pillanat döntött el mindent” – meséli Antal a kezdetekről. És azóta folyamatosan zenél és tanít a beteg kisgyerekeknek. Szegeden az onkológián bent lehetnek a szülők is, amikor játszik. Először Csilla, az elnök megy be a családokhoz, hogy engedélyt kérjen tőlük a különleges terápiára.

„Néha nagyon nehéz a szülőket meggyőzni, és ha nemet mondanak, azt tiszteletben tartjuk – mondja Antal. Volt egy kislány, aki hetek óta lesötétített szobában feküdt, se ő, se a szülei nem akartak hallani rólunk. Végül dr. Bartyik Katalin professzor asszony, aki nemrég azt nyilatkozta, hogy minket fel kellene írni receptre is, döntött, nincs mese, legalább ki kell próbálniuk minket. És persze működött: győzött a zene.”

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Színház|26
Forrás