Kezdőlap Hírek Hírek Elstartolt a Szentes KultFESZT!…

Elstartolt a Szentes KultFESZT!…

63

Egy hónapos kulturális fesztivállal indítja idei Zene-Világ-Zene Graffiti-sorozatát a szentesi Hangversenyközpont. A 2021. szeptember 18. és október 16. között megvalósuló eseményen többek között koncertekkel, író-olvasó találkozókkal, zenetörténeti előadásokkal, és egy nagyszabású, Szentes 30 éves könnyűzenei múltját felidéző kiállítással várják az érdeklődőket a szervezők.

2021. szeptember 18-án a ’Szentes Rock ’N’ Roll 1991-2021’ című kiállítás megnyitójával vette kezdetét az egy hónapos könnyűzenei utazás. A város rocktörténetét megidéző tárlat Arató Mátyás ötletéből valósult meg.

– Tavaly tavasszal találtam meg otthon egy dossziét, amibe több, a ’90-es évek elejéről származó koncertplakátot raktam el. Gondoltam majd jövőre megosztom a Facebookon, mint egy 30 éves visszatekintést – kezdi Matyi. – Később mégis arra jutottam, érdekesebb lehet, ha egy méltóbb ünnepet szervezünk ennek a jeles évfordulónak. Az ötletemet felvetettem a Hangversenyközpont vezetőjének, Kertész Ákosnak, majd közösen kitaláltuk, hogy ezt a 30 évet egy kiállítás és egy a köré felépített programsorozat formájában tesszük emlékezetessé – teszi hozzá az ötletgazda.

A Szentes zenei életének sokszínűségét megörökítő kiállítás megnyitóját a Korai Electric koncertje zárta, ám a tárlat továbbra is megtekinthető a Tokácsli Galériában egészen október 16-ig.

Fotó: Sebők Tamás, Szentesi Művelődési Központ

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Kiállítás|34
Kultúra és szórakozás|21
Forrás