Kezdőlap Szentesi VK E.ON férfi OB I.: BVSC elleni sikerrel indítottuk itthon a szezont…

E.ON férfi OB I.: BVSC elleni sikerrel indítottuk itthon a szezont…

80


E.ON férfi OB I.: 🤽‍♂️ BVSC elleni sikerrel indítottuk itthon a szezont 👏💪

Szinte végig domináltuk a mérkőzést, 8–8-nál sem rogytunk meg. Az első fordulóból pótolt mérkőzésen 13–10-re legyőztük a BVSC-t itthon, vasárnap 18 órakor már Miskolcon ugrunk medencébe a magyar kupa-nyolcaddöntő első felvonásán.

Metalcom Szentes 🆚 BVSC 13–10 (6–3, 2–2, 2–3, 3–2)
E.ON férfi vízilabda OB I., 1. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda, 100 néző. Vezette: Várkonyi, Petik.
Metalcom Szentes: Kovács K. – Kókai 1, Mátyók 1, Pellei K. 2, Lajkó 1, Chilkó, Takács J. 2. Csere: Bozó 2, Garancsy 2, Hegedűs, Hornyák 1, Kürti-Szabó M., Somogyi 1. Vezetőedző: Pellei Csaba.
BVSC: Kardos – Csapó 3, Batizi 1, Ágh, Mészáros Cs. 1, Gyárfás 1, Pásztor 2. Csere: Tátrai 1, Szabó II. B., Kovács P., Irmes, Mészáros M., Nagy M. 1. Vezetőedző: Kemény Kristóf.
Gól – emberelőnyből: 10/8, ill. 16/5.
Kipontozódott: Kókai, Hegedűs, Hornyák, ill. Batizi.

Nyilatkozat:
🗣️💬 Pellei Csaba: – Nagyon örülök, hogy itthon tartottuk a három pontot, mert sok problémával küzdünk jelenleg, meghatározó játékosainkra nem számíthattunk. Az egész meccsen a mi akaratunk érvényesült, megérdemelt sikert arattunk. Döntőnek bizonyult, hogy 8–8-nál mi lőttük a következő gólt, mert tudvalevő, egy nagyobb hátrány ledolgozása óriási energiákat emészt fel és utána az ellenfél akarata érvényesül általában. Ma este is így volt, emelem a kalapom a fiúk előtt, gratulálok győzelemhez.

Összefoglaló:
✍️ Továbbra sem számíthatott három alapemberünkre, Vörös Viktorra, Meixner Mercellre és Pellei Frankra vezetőedzőnk. A vendégek szerezték meg a vezetést, de ezt követően rögtön magunkhoz vettük az irányítást, és egy gólgazdag első negyedet produkálva már 6–3-ra vezettünk.

A második negyedben két-két találat született mindkét oldalon, így a nagyszünetre nem változott semmi, hárommal, 8–5-re vezettünk.

A harmadik negyedben nagy felzárkózásba kezdett a BVSC, két és fél perccel a negyed vége előtt már 8–8 állt az eredményjelzőn. Szerencsére bírtuk mentálisan és erővel is a küzdelmet, így a záró nyolc minutum a 10–8-as előnyünkről indulhatott.

Bő két perc alatt két góllal nyitottunk, így már négygólosra hízott az előnyünk. Ezt a hajrára megfelezte a BVSC, majd a végeredményt hatvan másodperccel a vége előtt Bozó Péter állította be egy sokadjára jól megjátszott emberelőny végén.
Sokáig nem pihenhet csapatunk, ugyanis vasárnap 18 órakor újabb mérkőzés vár ránk. Akkor a magyar kupa nyolcaddöntőjének első találkozóján a Miskolc otthonában ugrunk vízbe.

📸 Vidovics Ferenc
#metalcomszentes #bvsc #vízilabda #tippmix #hajráSzentes
Forrás