Kezdőlap Hírek Európai Mobilitási Hét Szentesen…

Európai Mobilitási Hét Szentesen…

134

2021. szeptember 16. és 22. között huszadik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre egyre népszerűbb Magyarországon, 2019-ben 292 település vett részt hivatalosan a programokban, amivel Magyarország – közel ötven ország versenyében- a harmadik helyen végzett. 2020-ban a COVID-19 világjárvány miatt elrendelt biztonsági korlátozások nem kedveztek a Mbilitási Hét programjainak, csupán 39 hazai önkormányzat csatlakozott a kampányhoz.

A kampány egy összeurópai kezdeményezés része, amely kifejezetten az ésszerű közlekedés gazdaságnövelő hatásaira helyezi a hangsúlyt. A közlekedését felelős tárca régóta azon dolgozik, hogy a kerékpárutak folyamatos építésével, a közösségi és az elővárosi közlekedés szolgáltatásainak fejlesztésével hozzájáruljon ehhez a fontos célhoz.

Az idei év mottója: „Fenntartható közlekedés a biztonság és egészség jegyében.”
A szentesi programok a plakátokon tekinthető meg!

Az Autómentes Napon 2021. szeptember 22-én 07.00 – 17.00 óra között a Jövendő utcai kereszteződés és a Klauzál utcai rendelőhöz bevezető kereszteződés előttig a Klauzál utca kerül lezárásra 9.00-12.00 óra között a lezárt területen óvodások (Nyolcszínvirág Óvoda és Apponyi téri Tagóvoda) sportvetélkedője és aszfaltrajzverseny.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Forrás