A felújítás célja, hogy a műemlék épületben színház- és egyéb kulturális turisztikai elemek beépítésével, vonzó és nyitott európai hírű közművelődési központ jöjjön létre, melynek központi magja a sok éven át kiválóan működő, de az utóbbi két évtizedben romos állapotba került.

A patinás épület felújítása során a XIX-XX. század fordulóját megidéző, a legkorszerűbb színházi technikával rendelkező, többféle képen berendezhető színház jött létre. A felújítás során Szabó János építész és Szenes István belsőépítész tervei szerint megújult az utcai középső traktusban található bejárati fogadócsarnok a jobb és bal oldalán elhelyezkedő 1-1 szalonnal, a főlépcsőt magába foglaló előcsarnok, az udvari meglévő színháztömb, valamint mögötte új hátsószínpad épült.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Színház|26








Forrás