Kezdőlap Szentesi VK Utánpótlás: elindult a fiú magyar kupa…

Utánpótlás: elindult a fiú magyar kupa…

91


🇭🇺🤽‍♂️🏆

A felkészülési időszak közepén elkezdődtek a magyar kupa küzdelmei a fiú utánpótlásban, amely jó gyakorlási lehetőséget biztosít csapatainknak.

A B csoportban a Szolnok ellen kezdtünk hazai környezetben, valamennyi csapatunk foghíjas összeállításban ugrott medencébe. A következő körben a Szegedi Vízipóló Sulit látjuk vendégül augusztus 13-án mindhárom korosztályban.

Ifjúságiak:
Legrand Szentes 🆚 Szolnok 7–12 (0–6, 2–1, 2–3, 3–2)
Legrand Szentes: Agócs V. – Kormányos, Petróczi, Tóth B. 1, Kürti-Szabó M. 5, Takács K., Bán. Csere: Csikós 1, Lévai, Czirbus O., Makán R., Gavric, Félegyházi-Török. Vezetőedző: Horváth Tamás.
Gól – emberelőnyből: 5/0, ill. 7/4.
Ötméteresből: -, ill. 1/1.
Kipontozódott: Petróczi.

🗣️💬 Horváth Tamás: – A centereink átigazoltak Szegedre és aki maradt, lebetegedett, így center nélkül vágtunk neki a meccsnek. Két válogatott kapusunkat is nélkülöznünk kellett, úgy döntöttem, Agócs Vince véd a kupában végig, hogy szokja a légkört. Jól is teljesített! Mindig centeralapú játékot játszott a klub, több kiváló játékost adtunk ezen a poszton a magyar vízilabdának. Nem ismerjük azt a verziót, amikor nincs erre a pozícióra emberünk. Az alapozás során ezt még nem gyakoroltuk, így egy érdekes próba volt, hogy miként oldják meg zsigerből a fiúk ezt a problémát. Két negyed kellett az akklimatizálódáshoz, után ráéreztünk, hogyan kell állócenter nélkül vízilabdázni. Szakmai konzekvenciát nem vonhatunk le ezekből a kupameccsekből, hiszen mindenki az alapozás közepén jár.

Serdülő:
Legrand Szentes 🆚 Szolnok 3–15 (0–2, 0–5, 2–3, 1–5)
Legrand Szentes: Inokai Tóth – Rakonczai 1, Gila T., Molnár B., Busi 1, Papp P., Bojtár 1. Csere: Fehér (kapus), Varga Á., Melkuhn, Czirok Cs., Fábián, Szűcs, Arató. Vezetőedző: Torday Árpád.
Gól – emberelőnyből: 7/1, ill. 12/2.
Ötméteresből: 1/0, ill. 1/0.
Kiállítva cserével: Arató.

🗣️💬 Torday Árpád: – Hiányos csapatunkban sok beteg volt a héten. A felkészülés elején járunk még, és sajnos átgázolt rajtunk a Szolnok. Építkezünk és készülünk a bajnoki küzdelmekre. Bízom a fiúk szorgalmában, tanulunk a hibáinkból és kijavítjuk azokat.

Gyermek:
Legrand Szentes 🆚 Szolnok 7–21 (1–7, 3–4, 1–6, 2–4)
Legrand Szentes: Fehér – Czirok Cs. 3, Tajnai, Makán G. 2, Kovács I. 1, Horváth Á., Boda. Csere: Tóth V. (kapus), Vida-Szűcs, Némethy K., Némethy-Czakó, Deák, Joó 1, Nagy P. Vezetőedző: Somogyi Balázs.
Gól – emberelőnyből: 15/3, ill. 11/4.
Ötméteresből: 2/0, ill. 4/2.
Kiállítva cserével: Boda.
Kipontozódott: Tajnai, ill. Pintér, Jándi.

🗣️💬 Somogyi Balázs: – Még az alapozás elején járunk, a labda még kevésszer került elő az edzéseinken. Ez meglátszott a mai mérkőzésen, illetve többen nem játszhattak különböző okokból, az ő pótlásukat meg kell majd oldanunk a következő fordulóban.
Forrás