Kezdőlap Hírek „Higgy magadban és kinyílik a világ”… 2021…

„Higgy magadban és kinyílik a világ”… 2021…

31

Középiskolások számára hirdetett ösztöndíjpályázatot a Szentes-Csongrád Rotary Club Higgy magadban és kinyílik a világ címmel. A legelszántabb diákok jelentkezését várták, akik legalább egy tárgyból kiemelkedőek, valamely tudományágban, művészeti területen vagy a sportban átlagon felüli teljesítményt tudnak felmutatni.

A pályázat „eredményhirdetése” 2021. július 16-án volt a szentesi Megyeháza KKK dísztermében, ahol mind a 17 pályázó diák kapott támogatást álmaik megvalósításához.
A támogatás az ösztöndíjas által választott konkrét tanulmányok -szakmai vagy tanulmányi utak, versenyek, fesztiválok stb. – költségeire, illetve a tanulmányokhoz szükséges eszközök beszerzésére fordítható.

Az online meghallgatás során 10-en „bronz”, 5-en „ezüst” és 2-en „arany” oklevelek kaptak – mondta Dobos Ferenc a klub elnöke. Az egyes pályázók között mondhatni csak századmásodpercnyi különbségek voltak (sportnyelven értendő), de valamilyen rangsort fel kellett állítani – fogalmazott az elnök. A tervezett összegnél jóval többet közel 2 millió forintot fordítottak a díjazásra.

A díjakat Ledóné dr. Darázsi Hajnalka, a helyi Rotarys Alapítvány elnöke, és Dobos Ferenc a klub elnöke adta át.

Arany Oklevelesek:
Janó-Szegi Eszter Luca HMG 9. évf., Kocsmár Szabolcs HMG 11. évf.

Ezüst Oklevelesek:
Tamáskovics Gyula Ákos Pollák 9. évf., Varga Zétény Pollák 9. évf., Szabó Maja HMG 10. évf., Hajdú Izabella Boros 11. évf., Barát Borbála HMG 9. évf.

Bronz Oklevelesek: Antal Péter Pollák 10. évf., Kádár Áron Bársony (Csongrád), Urbancsok Kristóf HMG 10. évf., Bakos Gábor HMG 9. évf., Nyíri Boglárka Batsányi 11. évf. , Styecz Georgina Dorina Zsoldos 10. évf., Süli Viktória Boros 11. évf., Vígh Dorina Batsányi 9. évf., Katarof Patrícia Bianka Boros 11. évf., Mikó Adél Janka HMG 10. évf.

A legtöbb támogatást adó pedagógus: Bartuczné Józsa Anikó, a HSZC Szentesi Boros Sámuel Technikum tanára

Legtöbb pályázó diákot adó iskola: Horváth Mihály Gimnázium

A díjkiosztó és kulturális est során fellépett Kállai Lajos, Lajtha díjas hegedűművész növendék Majtényi András kísértével, valamint Seregi Zoltántól tudhattunk meg részleteket a szentesi Tóth József Színházról. Mészáros Zoltán által készített interjú során azt is megtudhattuk, hogy egy véletlennek köszönhetően lett a Tüskevár c. film egyik szereplője.

Ha már a színháznál tartunk, akkor Szőke András elmondta, hogy a színház felújításával párhuzamosan készült egy film, melynek címét csak a szentesiek értik. A delelő obsitos és a fekete bárány! 😊 Végezetül Rákász Diszkó zárta a Rotary Pikniket.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Forrás