Kezdőlap Hírek Hírek Polgármesteri elismerést kapott Kalmár Zoltán, aki Szentes város környezetéért é…

Polgármesteri elismerést kapott Kalmár Zoltán, aki Szentes város környezetéért é…

45


Polgármesteri elismerést kapott Kalmár Zoltán, aki Szentes város környezetéért és tisztaságáért küzd nap, mint nap

Bár az oklevélen előző évi dátum szerepel, most sikerült átadni azt az elismerő oklevelet Kalmár Zoltánnak (sokunknak csak Zolikának), aki igen jellegzetes figurája városunknak. Ha csak annyit mondunk, hogy ő az, aki háromkerekű kerékpárjával közlekedik Szentesen és annak környezetében, már mindenkinek ismerős lehet.

A kerékpározásai nem céltalanok, mert ha közben szemetet lát az út szélén, mindet összeszedi. Sokan erről ismerik, de nem tudja senki, hogy miért teszi?
Hosszú ideje próbáljuk átadni ezt az oklevelet, és ezzel elismerni munkáját – mondta Szabó Zoltán Ferenc polgármester, mert eddig mindig visszautasította annak átvételét. Kalmár Zoli azt mondja, hogy nem az elismerésért csinálja szemétszedést. Ha valaki, akinek a mozgása korlátozott és ilyen nemes cselekedetet hajt végre évek óta, kijár az elismerés – mondta a polgármester, de annyira szerényen teszi szürke eminenciásként, hogy ismerősöknek és barátoknak kellett győzködni, hogy vegye át az oklevelet.
Ez az oklevél nem változtat meg semmit – mondta Zoli, mert személyes ellenségnek tekinti az összes eldobott szemetet.

És akkor jöjjön az az információ, hogy mi inspirálta erre Kalmár Zolit?

2018-ban egy súlyos balesetet szenvedtem kerékpárommal, amikor egy emelkedőn akartam felhajtani a Csongrádi úton. Ahogy tekertem fel, egy eldobott sörös doboz vonta el a figyelmemet, és nem akartam ráhajtani, nehogy baja legyen a kerékpárnak, így vesztettem a lendületemből. Visszagurultam, de nem sikerült megállnom és egy kerítésnél felborultam. Két csigolyám roncsolódott, és hosszú idő volt míg felépültem. Azóta minden eldobott szemét személyes ellenségem, és nem akarom, hogy más is hasonlóan járjon, mint én. Ezért szedem össze az eldobált szemetet.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29


Forrás

Előző cikkWEEKEND WARRIORS terepakadályfutó Országos Bajnokság Szentesen…
Következő cikkPolgármesteri elismerést kapott Kalmár Zoltán, aki Szentes város környezetéért é…