Néhány hete klubunk bejelentette, hogy a megyei I. osztályú felnőtt csapattal a tavalyi szezonban bronzérmet szerző játékos-edzőnk, Koncz Zsolt és a Szentesi Kinizsi útjai elválnak. Egyesületünk a hét elején nevezte meg új vezetőedzőjét, Bány Tamást, akivel első benyomásairól, illetve az elkövetkező időszakról beszélgettünk.

– Megtartottad első edzésed itt, a Pusztai László Sporttelepen. Mik voltak az első benyomásaid?

– Néhány játékost ismerek, ezáltal az ő képességeikkel tisztában vagyok, de a csapat nagy részével most találkoztam először, így nehéz még most, egy edzés után bármit is mondanom. Nagyon fiatal az együttes, de az első benyomásaim abszolút pozitívak.

– Apátfalváról vezetett az utad Szentesre, de korábban az NB I-ben is pályára léptél labdarúgóként. Milyen főbb állomásai voltak karrierednek?

– Szarvasról származom, ott kezdtem futballozni utánpótláskorú sportolóként, és ahogy az a nagy könyvben meg van írva, végigjártam azt a bizonyos szamárlétrát. Tizennyolc évesen Kaposvárra kerültem, ott négy évet töltöttem, utána Székesfehérvárra a Videotonhoz igazoltam három évre, majd Szolnokon és Szegeden (SZEOL) folytattam a pályafutásom, a „végállomást” Makó jelentette, ahol le is telepedtem, és ott fejeztem be aktív karrierem.

– Azért a futballpályát nem olyan könnyű elhagyni, jöhetett az edzősködés…

– Az igazat megvallva már aktív labdarúgó éveim alatt is elkezdtem gyerekekkel, óvodás korúakkal foglalkozni. Később megszereztem a B-licenszet. Edzőként is végigjártam az egyes korosztályokat. A felnőtt vezetőedző pályafutásom a Makó NB III-as csapatánál kezdődött, majd az NB II-ben Kolozsvári János munkáját segítettem, mint pályaedző. A legutóbb a megye I-ben Frank Csaba mellett dolgoztam Apátfalván, onnan vezetett az utam ide, a Kurca partjára.

– Milyen edző Bány Tamás? Mi az ars poeticája?

– Én a támadó futball híve vagyok, ami talán a múltamból eredeztethető. Mindenesetre ezt a felfogást szeretném nyomatékosítani a csapatban, remélem ki tudunk teljesedni és ez sikerre vezeti majd az együttest.

– Koncz Zsolt „örökségét” vetted át, aki tavaly bronzérmet szerzett ezzel az együttessel. Milyen célokat fogalmaztál meg előzetesen az új idényre? ؘ

– Egy bronzérem és egy nagyon szép szezon után nincs könnyű dolgom, hiszen kiugró teljesítményt nyújtott a Kinizsi. Nem lesz könnyű megismételni, de minden adott ahhoz, hogy akár jobb eredményt is elérjünk. Elsősorban nem helyezésben, hanem a mutatott játékban gondolkodom. Szeretnék minél több szentesinek és minél több fiatalnak lehetőséget biztosítani a felnőtt keretbe való beépülésre. Az élvezhető és látványos futballra törekszünk, remélem, ez majd eredményekben is megmutatkozik.

– Megkezdődtek az edzések. Mi az, ami ebben az időszakban a főszerepet kapja?

– A júliust egy kicsit megnyomjuk a srácokkal, ahogy régen az öregek mondták, „adunk enni a lovaknak”. Próbálom fokozatosan terhelni a labdarúgókat intervall futásokkal, mert az sem érzem jónak, ha rögtön 4-5 ezer méteres futássokkal indítunk. Ez a hét még rávezető időszak, a jövőhéten már komolyabban készülünk. Három hét intenzív tréning után pedig jöhetnek az edzőmérkőzések, e mellett a taktikára és a technikára is nagy hangsúlyt fektetünk majd.

(fotó és szöveg: Sebők Tamás)
Forrás

Előző cikkA színjátszást jeleníti meg a szoborcsoport a Tóth József Színház és Vigadóban…
Következő cikkNyári táborunkban járt a Szentes TV….