Kezdőlap Kultúra és szórakozás Kiállítás TOKÁCSLI GALÉRIA…

TOKÁCSLI GALÉRIA…

72


🎬 🎬 🎬TOKÁCSLI GALÉRIA🎬 🎬 🎬

2021. július 3-án vidám hangulatban zajlott a XXI. AKTFOTÓ BIENNÁLÉ megnyitója, melyen Szabó Zoltán Ferenc, Szentes Város polgármestere mondott beszédet. A megnyitó moderátora, Lantos Anita volt, a Szentesi Művelődési Központ részéről.

Ezt követően Kiss Bercel, a Szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola növendéke játszott trombitán Vágvölgyi Melinda tanárnő zongora kísérete mellett. Ezúton is köszönjük a felkészítő tanárnő: Sebastian Renáta munkáját.

Módos Gábor, fotóművész úr megosztotta a jelenlévőkkel, milyen fontos a jó modell és milyen jelentős a modell szerepe, hiszen együtt dolgoznak a fotóssal, nélkülük nem azt mutatná a kép, amit a fotós el akar érni. Történelmi betekintést is kaptunk, kezdetben, a 80-as években még mennyire nehéz volt elfogadtatni a testiség fotózásását és elismertetését.

A megnyitó egyik különlegessége a díjazottak bemutatkozása volt. Megtudhattuk: van, aki amatőr fotósból diplomás fotóművész lett, van, aki a szépségiparban dolgozik és díjnyertesként nemrégiben kezdett az akt fotózásával foglalkozni. Van, aki a feleségének és a modelljének mondott köszönetet. A legfontosabb, amelyet mindannyian kifejeztek: a test, a női test szépségének, részletének megragadása a legfőbb céljuk, ami vezérli őket.

A díjakat Szabó Zoltán Ferenc polgármester úr és Nagy István fotóművész adta át. Nagy István, a Szentesi Fotókör vezetője, a kiállítás főszervezőjének munkája nélkül nem jöhetett volna létre a tárlat. További nagy segítséget nyújtott a megvalósulásban: Kocsis Ferenc és Tési-Vass Gergelyné. Köszönjük nekik!
🏆🏆A díjazottak:
🏆I. díj: SZASZKÓ ANTAL
🏆II. díj: Horváth Róbert
🏆II. díj: Pajor András
🏆Különdíjas: Balázs Judit, Balázs Gábor, Gálos László, Gyenes Kata, Peták Zoltán Róbert.

Az eseményt a művészek szakmai beszélgetése zárta.
További sok sikert kívánunk.
Forrás