Kezdőlap Szentesi VK Szabó Zoltán Ferenc: ez a hét a vízilabda örömünnepe…

Szabó Zoltán Ferenc: ez a hét a vízilabda örömünnepe…

62

Utolsó, nyolcadik napjához érkezett Szentesen a leány vízilabda U15-ös Európa-bajnokság programja. A mai a legfontosabb nap, hiszen érmeket osztanak, a magyar válogatott 18 órakor Oroszországgal játszik a döntőben.

A tornát megelőző sajtótájékoztatót követően Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere örömét fejezte ki, hogy városunkra figyelhet az Eb miatt a sportág, valamint két játékosunk is tagja a magyar csapatnak. A korosztály legjobbjait láthattuk vendégül egy héten át, ráadásul ennek a generációnak ez az első ilyen komoly megmérettetése.

– Ez a hét a vízilabda örömünnepe. Egy hosszú előkészítési folyamat, mire eljutottunk idáig. Köszönöm a Magyar Vízilabda-szövetségnek, hogy bizalmat vetett abba, hogy Szentesen sikeresen meg lehet rendezni ezt az Európa-bajnokságot sportszakmailag és étkeztetésileg egyaránt. Köszönöm a Szentesi VK-nak és vezetőinek, hogy törekedtek arra, hogy megrendezhesse a város ezt az esemény. Rengeteg vízilabdás sikere van Szentesnek, jeles dátumaink 1991 és 1993. A magyar vízilabdacsalád tagjai vagyunk, az ismerettség, a szakmai tudás mind alapja volt ennek az Eb-nek.

Többször említettük már, hogy mennyire büszkék vagyunk arra, hogy két tehetségünk is bekerült az Eb-csapatba.

– Igen, dupla öröm számunkra, hogy olyan felkészültségűek a szentesi klubban nevelkedett sportolók, hogy a válogatottakban is megállják a helyüket. Erre bizonyíték, hogy volt olyan, amikor több játékost is adtunk a felnőtt nemzeti csapatokba korábban. Óriási dolog, hogy két játékosunk ott lehet a keretben és megmérettetheti magát, fejlődhet tovább és eredményt érhet el, így meg, hogy mi vagyunk az Eb rendezője, így együtt egy óriási öröm számunkra.

📸 Vidovics Ferenc




Forrás