Boldogsággal tölti el Magyar Józsefet, a Magyar Vízilabda-szövetség szentesi elnökségi tagját, klubunk egykori elnökét, támogatóját, hogy városunk U15-ös vízilabda-Európa-bajnokságot rendezhet, amelyen helyi fiatalokkal a csapatban sikeres a magyar válogatott.

– Milyen érzései vannak amiatt, hogy Szentes korosztályos vízilabda-Európa-bajnokság rendezővárosa?
– Nagyon boldogok vagyok, hogy az az uszoda, amelynek a megálmodásában jelentős részt vállaltam, olyan jól sikerült, hogy egy ilyen esemény házigazdája lehet. Akkori feltételek mellett is nagyon gyorsan kellett megépíteni, de mégis egy olyan építmény lett, amelyet nem kell szégyellni a városnak. Óriási öröm ez az Eb nekünk.

– Szurkolók viszont sajnos nem lehetnek a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában.
– Igen, ez a legnagyobb baj. Úgy lenne az igazi, ha ők ott lehetnénk. Az egész létesítmény úgy lett kialakítva, hogy telt ház esetén 750 ember lehet benn. Ha már csak hétszázan ott lehetnének, már az is teljesen más hangulatot adna ennek az Európa-bajnokságnak. Természetesen megértjük a buborékrendezést, hiszen egy olyan korosztály játszik, akik még nem kaphattak oltást a koronavírus ellen. A strandon viszont az óriási kivetítő előtt közösen szurkolhatnak egész héten a szentesiek a magyar lányoknak.

– A szentesi szurkolók már több alkalommal megmutatták, hogy milyen nagyszerű hangulatot képesek teremteni, amikor a felnőttválogatottak vendégeskedtek nálunk.
– Ez egyértelmű. Ezek jólhangzó és fontos események, érdekli őket, valamint Szentes a női vízilabda bázisa. Tizenháromszoros magyar bajnok a Szentesi VK, valamint az ország egyetlen BEK-győzelme is hozzánk fűződik a női szakágban. Ennek külön örülök, mert azt a csapatot én szponzoráltam. Tóth Gyula a Hungeritnél volt főállatorvos és kiváló kapcsolatunk volt, sikerült úgy felpezsdíteni a vízilabdaéletet, hogy hat-nyolc válogatott játékosunk volt, illetve bajnoki címet és BEK-et nyertünk.

– Két szentesi kislány is a válogatott keretének tagja. A rendezés mellett ez a másik fontos örömünk.
– Így van, nekem is ez volt az első kérdésem a kerethirdetés után, hogy szentesi lesz a csapatban? Sajnos volt itt olyan válogatott meccs, amikor lehetett volna helyi, de nem kapott meghívót. Ez egy furcsa üzenet volt, hogy befért volna valaki, de még udvariasságból sem hívták meg. Most viszont Horváth Zsófiát és Varga Nórát nem azért válogatták be, mert Szentesen van az Eb, hanem mert megérdemelték, ott a helyük a teljesítményük alapján.

📸 Vidovics Ferenc
Forrás

Előző cikkKedves barátaim,ismerőseim,focit szerető emberek!!!…
Következő cikkDübörög a nyár, az első táborunk pedig már véget is ért. Csüggedésre viszont se…