Kezdőlap Hírek Mai napon jön a repülő!…

Mai napon jön a repülő!…

105

Már napok óta nem lehet napnyugtától kint tartózkodni a szabadban, mert úgymond megesznek minket a szúnyogok. Kíváncsian néztük a központosított szúnyoggyérítési menetrendet, mert nem csak itt Szentesen/Csongrádon okoznak gondot a vérszívók, hanem máshol is. Megmutatjuk azt a térképet, melyen jelzik sárga színnel, hogy hol terveznek kémiai gyérítést június 7-13 között!

Ha viccesek szeretnénk lenni, akkor Temesvár környékén várható kémiai gyérítés, de szomorúan látjuk, hogy Magyarország területén nincs sárga jelzés. Eláruljuk, hogy régen, amikor még az önkormányzatok tervezték, kérték a szúnyoggyérítést, az első alkalom legkésőbb április 28-ra esett. Így az április 30-ai és majálisi rendezvények megtarthatók voltak. Ebben az évben még nem láttunk permetező repülőt. Segítünk az illetékeseknek abban, hogy jó a mellékelt térkép, mert meg van rajta jelölve, hogy hol kell írtani a szúnyogokat. KÉKKEL vannak rajta a területek!!!
Most viszont eláruljuk, hogy a szentesiek egy picit fellélegezhetnek, mert a város saját költségén megrendelte a szúnyoggyérítést. Íme az ide vonatkozó közlemény Szentes város polgármesterétől:

Sajtóközlemény – Szentes Város Polgármesterétől

Tisztelt Szentesi Lakosság!

Mindannyian érzékeljük az idei év első szúnyog inváziójának hatását. Évek óta országos szinten az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hatáskörébe rendelték a szúnyoggyérítési feladatokat. Az elmúlt hetekben Szentes Város Önkormányzata és más települési Önkormányzatok is mihamarabbi gyérítést igényeltek de hiába kísérjük figyelemmel az ide vonatkozó weboldalt a heti tervekben nem szerepelünk.
Ezért a mai napon úgy döntöttem, hogy Szentes Város Önkormányzata saját költségén légi kémiai szúnyog gyérítést rendel meg, amely kedvező időjárási körülmények esetén 2021 június 12-én a kora esti órákban kerül elvégzésére. Egyetlen egy beavatkozás, amely Szentes Város közigazgatási területe és külterületi, beleértve – Magyartést, Kajánújfalut, Lapistót, a Mentettréti zártkerteket, a Berki részt, a gázos kövesút mentét és a Tiszai Partfürdő és üdülőövezetet jelenti – mintegy 3,5 millió forintba kerül. A város lakosságának komfortérzete és egészsége érdekében, valamint a kedvtelésből tartott és a haszonállatok védelmének érdekében Szentes Város Önkormányzata ezt a feladatelvégzést saját forrásból biztosítja.

Szentes, 2021. 06. 11.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester

Ez a permetezés, ha szerencsénk van pár napra fellélegzést hozhat, de azt tudni kell, hogy a szúnyog egy nap alatt a szélek köszönhetően akár 10-15 km-t is megtehet. Szóval, ha a környékben nem lesz gyérítés, akkor ez csak szélmalomharc a vérszívók ellen.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29

Forrás