Kezdőlap Hírek Hírek Határon átnyúló vállalkozói inkubátor idősek részére (Senior-In)…

Határon átnyúló vállalkozói inkubátor idősek részére (Senior-In)…

40

2021. június 10-én sajtókonferencián mutatták be az érdeklődő újságíróknak a „” HUSRB/1903/42/0078 számú projektet Szentesen a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban.

A határon átnyúló együttműködést megvalósítva az úgynevezett inkluzív vállalkozás modelljét kínálja fel, mint az elöregedés elleni küzdelem egyik eszközeként a résztvevőknek. A jelen, több mint 213 000 euró értékű projekt megvalósításával a szabadkai Gerontológiai Központ és a Szentesi Gondozási Központ lesz az első szociális jóléti intézmény a régióban, amely határokon átnyúló gyakorlatot hoz létre az 50 évnél idősebb emberek vállalkozói tevékenységének kezdeményezések támogatására – mondta Puskásné Halál Ágnes a Gondozási Központ vezetője.
A két ország és a két település közötti együttműködés nagyon hosszú időre tekint vissza. Jelen esetünkben legalább hároméves kapcsolat áll fent és programban közreműködő szabadkai Gerontológiai Központ és a szentesi Gondozási Központ között. Egy igen érzékeny és sérülékeny réteg (50 év felettiek és sérült emberek) megsegítésére útkeresésére és út mutatása a célja a projektnek – mondta Szabó Zoltán Ferenc Szentes város polgármestere és üdvözölte a városunka ellátogató szabadkai vendégeket köztük Brankica Tešanović a partnerintézmény vezetőjét.

A projekt 2020 szeptemberében indult és azóta sok-sok tréning, workshop valósult meg mindkét országban, de a pandémia miatt a nyitórendezvényt csak most lehetett megszervezni.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Forrás