Kezdőlap Hírek Szépen telik a kupakgyűjtő szív a Kertvárosban…

Szépen telik a kupakgyűjtő szív a Kertvárosban…

139

Hivatalosan is átadták a Kertvárosban a kupak gyűjtésére készített szív alakú „edényt”, melyből további öt készült és Szentes különböző városrészeiben fogják gyűjteni a forintra váltható kupakokat.

Füsti Molnár István a Kertvárosi városrész képviselője elmondta, hogy megegyeztek a hulladékgazdálkodási szolgáltatóval, hogy az összegyűjtött kupakokat a Berki hulladékkezelőben tudják tárolni, amíg össze nem gyűlik annyi, hogy azt érdemes elszállítani.

Szabó Zoltán Ferenc köszönetét fejezte ki a kivitelezőknek, Orbán Dávidnak és édesapjának, valamint Bodnár Antalnak, hogy egy civil kezdeményezés nem csak az ötletelés szintjén maradt, hanem ezt megvalósították, melyet Szentes Város Önkormányzata 250.000 forinttal támogatott.

Bodnár Antal elmondta, hogy számos településen gyűjtik a rászorulóknak a kupakokat, és egy igen ötletes szív alakú edényt látott a közösségi médiában megosztva. Ez adta az ötletet és szerencsére mások is mellé álltak.

A Százszorszép Óvodások is készültek a „nagy napra” mert minden kis óvodás kezében ott lapult egy zacskó kupak, melyet az átadó után a szívbe dobáltak.
www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Forrás