Szombat délután ismét a Pusztai László Sporttelepen lépett színre megyei I. osztályú csapatunk. Szarvas Józsefék a tabella 6. pozíciójában tanyázó, az utóbbi időszakban igencsak gólerős Mórahalom VSC-t fogadták a bajnokság 25. fordulójában. Az újabb győzelemmel csapatunk bebiztosította harmadik helyét a bajnokságban, ám az utolsó forduló előtt az ezüstérem sorsa továbbra is nyílt.

Egyperces gyászszünettel kezdődött a szombati bajnoki, a héten elhunyt Puhl Sándorra, világhírű játékvezetőre, az 1994-es vb-döntőt és az 1997-es BL-döntőt vezető magyar szakemberre emlékeztek a felek. A Mórahalom ellen utolsó hazai mérkőzését játszotta labdarúgónk, Kerepeczki Csaba. 41 éves játékosunknak a klub vezetősége mondott köszönetet.

Ahogy a múlt héten a Csongrád ellen, úgy a tegnapi bajnokin is hamar megszerezte vezetést együttesünk, egy szélről érkező beadást Péter József lőtt a rövid sarokba. Továbbra is a presszionált játékra törekedett a Kinizsi, 7 perccel később ismét jött a beadás, akkor már fejjel volt eredményes fiatal támadónk. A szünetig nem változott az eredmény, bár rendre veszélyeztetett a Kinizsi. A fordulót követően szinte azonnal újabb találatot vitt be együttesünk, Péter József harmadszor iratkozott fel a góllövők közé. A hajrában is támadt a Kinizsi, rendre alakította ki helyzeteit a csapat, de előnyét már nem sikerült növelni, ám így is magabiztos 3-0-val zárult a párharc.

– Nagyon büszke vagyok a játékosokra az egész éves munkájukért. Bár még továbbra is nyílt a bajnoki dobogó, úgy gondolom, hogy a biztos harmadik helyünk is egy csodálatos eredmény. Nagyon egyben van a társaság, voltak hullámvölgyeink ebben az évben, de a srácok mentalitásának köszönhetően ki tudtunk jönni ezekből – kezdi értékelését Koncz Zsolt vezetőedző. – Szervezetten, fegyelmezetten játszottunk a mai mérkőzésen. Arra hívtam fel a játékosok figyelmét, hogy próbáljunk meg mi irányítani a játékot. Diktáltuk az iramot, megéreztük, hol nyílnak meg a lehetőségeink és ezeket kihasználva be is tudtunk találni – zárta gondolatait Koncz Zsolt.

A szombati győzelemmel együttesünk bebiztosította bronzérmét a bajnokságban, ám továbbra is nyílt az ezüstérem sorsa. A jelenlegi második Tiszasziget az utolsó fordulóban a Makót fogadja hazai pályán, míg Bertók Gáborék a 11. Kiskundorozsmához látogatnak. Amennyiben a Tiszasziget vereséget szenved a már bajnok hagymavárosiaktól, és csapatunk begyűjti a 3 pontot Dorozsmán, úgy bár pontegyenlőséggel, de több győzelmi mutatóval az ezüstérem is Szentesre kerülhet.

Csongrád Csanád Megyei Labdarúgó I. osztály – 25. forduló
Szentesi Kinizsi SZITE – Mórahalom VSC 3-0 (félidei eredmény: 2-0)
Szentesi Kinizsi SZITE: Tóth L., Koncz Zs., Juhász Cs. (Légrádi Zs. 62’) Antman J., Prozlik Á. (Molnár Zs. 76’), Bartucz P. (Orovecz S. 76’), Péter J. (Kerepeczki Cs. 54’) Vincze Z., Szarvas J., Szeles D., (Lázár D. 76’), Bertók Gábor.
Gólszerzők: Péter József (10’, 17’, 47’)

📸 (Sebők)
Forrás

Előző cikk„Mindig öröm, ha tovább tudom adni, amit Istentől kaptam” – beszélgetés Gilicze Andrásné református lelkipásztorral
Következő cikkPéter József mesterhármasával ismét győzött a Kinizsi…