Kezdőlap Hírek Hírek A Rákóczi Szövetség pályázatán nyert a Boros…

A Rákóczi Szövetség pályázatán nyert a Boros…

67

Közel 300 Kárpát-medencei középiskola több mint 10 ezer diákja utazik csaknem 100 történelmi emlékhelyre a nemzeti újrakezdés és összetartozás jegyében, a Rákóczi Szövetség rendhagyó diákutaztatási programjával.

A Rákóczi Szövetség a június 4-i Nemzeti Összetartozás Napjához és a Nemzeti Újrakezdés Évéhez kapcsolódóan rendhagyó diákutaztatási pályázatot hirdetett magyarországi és külhoni középiskolai osztályközösségek részére. A program célja, hogy a járványügyi szabályokhoz igazodva minél több középiskolai osztályközösség keressen fel belföldi honismereti kirándulások keretében olyan helyszíneket, amelyek a magyar történelem meghatározó eseményeihez kapcsolódnak. Iskolánk két osztálya nyert ezen a pályázaton.

A Szentesi Boros Sámuel Technikum 9. b osztálya Egerbe utazik, a 10. b osztálya pedig Parádra. A pályázati forrás teljes egészében finanszírozza a kirándulások útiköltséget, a két osztály összesen 390.000 Ft-ot nyert. Nagyon köszönik az osztályfőnökök, Sebesiné Kulcsár Krisztina és Szigetiné Mészáros Zsuzsanna munkáját, akik gyorsan reagáltak erre a lehetőségre.

Bízunk benne, hogy az utazások hozzájárulnak a járvány utáni személyes élményekhez és erősítik a magyar fiatalok történelemtudatát.

www.szentesimozaik.hu
Oktatás, tanulmányi hírek|36

Forrás