A Csongrád-Csanád Megyei Labdarúgó I. Osztály 24. fordulójában a Szentesi Kinizsi SZITE szomszédvári rangadón fogadta a Csongrád Kunság A. együttesét a Pusztai László Sporttelepen. A hosszú évekre visszanyúló derbi 5-1-es hazai győzelemmel zárult.
A mérkőzés egyperces gyászszünettel indult, a közelmúltban elhunyt Gilinger Istvánra, a Szentesi Polgárőr Egyesület elnökére emlékeztek a felek, szakvezetők és a szurkolók. Az összecsapást jelenlétével megtisztelte Farkas Sándor, miniszterhelyettes, térségünk országgyűlési képviselője, aki a kezdőrúgással indította útjára a rangadót.
Már a mérkőzés kezdetén, a 6. percben előnyhöz jutottak a mieink, Szarvas József lövése talált utat a hálóba. A vezetés tudatában sem vett vissza Koncz Zsolt csapata, folyamatos támadásokkal rohamozott a Kinizsi, és ennek eredményeként a szünetet megelőzően játékos-edzőnk is feliratkozott a góllövők listájára, 2-0-s megnyugtató hazai előnnyel fordultak tehát a felek.
A második játékrészt ott folytatta csapatunk, ahol az elsőt befejezte, szűk 20 perc alatt 3 góllal bebiztosította győzelmét a Kinizsi, Péter József kétszer, míg a megyei góllövő-listán is előkelő pozícióban tartózkodó csatárunk, Bertók Gábor egyszer talált be. A mérkőzés végén a szépítő találat a vendégeknek is összejött.
– Úgy érzem, nagyon jól kezdtük a találkozót, gyorsan vezetéshez jutott a csapat, ami megadta a meccs alaphangját. Végig uraltuk ezt az összecsapást, ez nem csak labdabirtoklásban, hanem gólokban is megmutatkozott, úgyhogy magabiztos győzelmet aratott a csapat. A következő héten a Mórahalom együttesét fogadjuk, bízom benne, hogy ez a lendület és felfogás fog érvényesülni akkor is, így újra 3 ponttal számolhatunk – értékelt Koncz Zsolt.

Szentesi Kinizsi SZITE – Csongrád Kunság A. 5-1 (2-0)
A szentesi gólszerzők: Szarvas József (6’), Koncz Zsolt (42’), Péter József (49’, 61’), Bertók G. (51’)

(Sebők Tamás)
Forrás

Előző cikkNYITUNK…
Következő cikkA katonai élet meghatározó pillanatával kezdődött az alakulat múlt heti vezetői …