A Csongrád-Csanád Megyei Labdarúgó I. Osztály 24. fordulójában csapatunk szomszédvári rangadón fogadta a Csongrád Kunság A. együttesét a Pusztai László Sporttelepen szombat délután. A hosszú évekre visszanyúló derbi 5-1-es hazai győzelemmel zárult.

A mérkőzés egyperces gyászszünettel indult, Gilinger Istvánra, a Szentesi Polgárőr Egyesület elnökére emlékeztek a felek, szakvezetők és a szurkolók. Az összecsapást megtisztelte Farkas Sándor, miniszterhelyettes, térségünk országgyűlési képviselője, aki a kezdőrúgással indította útjára a rangadót.

Már a mérkőzés kezdetén, a 6. percben előnyhöz jutott együttesünk, Szarvas József lövése talált utat a hálóba. A vezetés tudatában sem vett vissza Koncz Zsolt csapata, folyamatos támadásokkal rohamozott a Kinizsi, és ennek eredményeként a szünetet megelőzően játékos-edzőnk is feliratkozott a góllövők listájára, 2-0-s megnyugtató hazai előnnyel fordultak tehát a felek.

A második játékrészt ott folytatta csapatunk, ahol az elsőt befejezte, szűk 20 perc alatt 3 góllal bebiztosította győzelmét a Kinizsi, Péter József kétszer, míg a megyei góllövő-listán is előkelő pozícióban tartózkodó csatárunk, Bertók Gábor egyszer talált be. A mérkőzés végén a szépítő találat a vendégeknek is összejött.

– Úgy érzem, nagyon jól kezdtük a mérkőzést, gyorsan vezetéshez jutott a csapat, ami megadta a találkozó alaphangját. Végig uraltuk ezt az összecsapást, ez nem csak labdabirtoklásban, hanem gólokban is megmutatkozott, úgyhogy magabiztos győzelmet aratott a csapat. A következő héten a Mórahalom együttesét fogadjuk, bízom benne, hogy ez a lendület és felfogás fog érvényesülni akkor is, így újra 3 ponttal számolhatunk – értékelt Koncz Zsolt.

Szentesi Kinizsi SZITE – Csongrád Kunság A. 5-1 (2-0)
Szentesi Kinizsi SZITE: Tóth L., Koncz Zs., Juhász Cs., Antman Joshua, Lőrincz B. (Kerepeczki Cs. 46’), Bartucz P. (Molnár Zs. 64’), Péter J., Vincze Z., Szarvas J. (Varga A. 55’), Szeles D. (Lázár D 71’), Bertók G. (Orovecz S. 51’).
Gólszerzők: Szarvas József (6’), Koncz Zsolt (42’), Péter József (49’, 61’), Bertók G. (51’)

(fotók és szöveg: Sebők Tamás)
Forrás

Előző cikkOltóbusz érkezett Szentesre…
Következő cikkA szombati bajnoki rangadót Farkas Sándor, térségünk országgyűlési képviselője i…