Kezdőlap Szentes-Csongrád Dr Papp László Birkózó Egyesület Estébe nyúló országos bajnokságot rendeztek Egerben, melyen közel 300 diák I-es …

Estébe nyúló országos bajnokságot rendeztek Egerben, melyen közel 300 diák I-es …

54


Estébe nyúló országos bajnokságot rendeztek Egerben, melyen közel 300 diák I-es birkózópalánta próbált szerencsét.

Csapatunk zömében fiatalabb korosztályból állt, ezért az egri versenyt inkább egy felkészülő megmérettetésnek szántuk a május 22-i Diák II-es Országos Bajnokság előtt.
A srácok szabadfogást birkóznak, ezért is volt nehéz fiatalként a kötöttfogásúak között helyt állni.
Egyedül Paczolay Dávidnak (50kg) volt a korosztálya, aki bele is húzott a legjavába, egyik legszorgalmasabb versenyzőnkre még sok edzés vár, hogy a legjobbak között szerepelhessen. Dávid az előkelő 16. helyen, míg ugyan ebben a súlycsoportban Barna László legfiatalabbként 17. helyen zárt
A 46 kg-ok mezőnyében Barna Milán a 25. helyen zárt és megelőzött nála két idősebb versenyzőt is.

A 38 kg-os mezőnyben Sági Attila és Bogyó Benedek fiatal versenyzőkként vették fel a küzdelmet, ebben a súlycsoportban 33 versenyző mérlegelt, így volt bőven ellenfél akit le lehetett győzni.
Attila két csodálatos válldobással kezdett, ezzel technikai fölénnyel meg is nyerte a mérkőzését. Attila végül a népes mezőnyből 13, míg Bogyó Benedek a 28. helyen végzett.
Versenyzőink igazi megmérettetése jövőhéten Tatabányán lesz, ahol remélhetőleg már érmekkel és élményekkel gazdagabban térhetünk haza.
Forrás