Kétgólos sikert aratott az Újszegedi TC otthonában a Szentesi Kinizsi SZITE a megyei labdarúgó bajnokság 23. fordulójában. Koncz Zsolt legénysége 1-3-as végeredménnyel hangolt a hétvégi, Csongrád elleni megyei derbire.

A szombati bajnoki leginkább lélektani szempontból volt fontos felnőtt labdarúgóinknak, hiszen egy nagy menetelés után az utolsó 3 mérkőzésén mindössze 1 pontot szerzett a csapat. Mentségükre szóljon, hogy a pontvadászat legerősebb csapataival találták szemben magukat.

– Egy dolog lebegett a szemünk előtt, mégpedig, hogy elhozzuk a három pontot az UTC otthonából. Tudtuk, hogy nem a legideálisabb körülmények várnak majd bennünket, de a csapat felül tudott kerekedni ezen. Az első félidőben talán 6 olyan szentesi helyzetet számoltam össze, amely gólt érdemelt volna, de nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a hazaiak szereztek vezetést. A második félidő elején is akadt még két helyzetük, de úgy érzem, ha az UTC kétszer is betalál, mi akkor is tovább növeltük volna előnyünket. Minőségi cserék ültek a padon, akik jól szálltak be a mérkőzésbe, így sima győzelmet aratott a csapat – értékelt Koncz Zsolt.

A hétvégén a sokak által csak megyei ’El Clasico’- ként emlegetett Szentesi Kinizsi – Csongrád- Kunság rangadót rendezik a Pusztai László Sporttelepen. Az összecsapásról is kérdeztük játékos-edzőnket. – Próbálom egész héten azt tudatosítani a játékosaimban, hogy – mint ahogy azt idáig is tettük – csak saját magunkkal foglalkozzunk. Nem számít az, hogy kivel játszunk, csak az az egy cél lebeghet előttünk, hogy 3 pontot szerezzünk, és a lehető legjobb eredménnyel zárjuk ezt az évet. Ha mindenki a tudásának legjavát mutatja, és merünk játszani, akkor a következő két hazai mérkőzésen szeretnénk 3-3-ponttal számolni – zárta gondolatait Koncz Zsolt.

A Szentes – Csongrád mérkőzést május 15-én, szombaton 17:30-tól rendezik a Pusztai László Sporttelepen. A mérkőzés védettségi igazolvánnyal látogatható.

Szentesi Kinizsi: Verebélyi – Varga A. (Szeles, 74.), Légrádi (Péter, 71.), Koncz, Juhász (Berta, 89.), Antman, Bartucz (Prozlik, 68.), Molnár Zs., Szarvas, Bertók M. (Kerepeczki, a szünetben), Bertók G. Játékos-edző: Koncz Zsolt.
Gólszerzők: Szántó (32.), ill. Szarvas (58.), Prozlik (76.), Péter (87.).

(Sebők)
Forrás

Előző cikkVárunk benneteket! :)…
Következő cikkA hétvégén ismét győzött a Megye III-as csapatunk………