Kezdőlap Hírek Hírek A Szociális OKOS című kiadvány segíthet, ha nem tudja kihez forduljon segítségér…

A Szociális OKOS című kiadvány segíthet, ha nem tudja kihez forduljon segítségér…

79


A Szociális OKOS című kiadvány segíthet, ha nem tudja kihez forduljon segítségért!

Minden háztartásba eljut a hétvégén!

Szentes városa mindig is igyekezett segíteni a szociálisan nehéz helyzetben lévő lakóin, az ellátás fontossága az elmúlt pandémiás időszakban hatványozottan előtérbe került. A város bebizonyította, hogy az ellátórendszer erős, minden érintettnek lehetőségeinkhez képest igyekeztünk segíteni – mondta Szabó Zoltán Ferenc polgármester a hétvégén megjelenő Szociális OKOS című kiadványt bemutató sajtótájékoztatón.

Ez a kiadvány a Szentesi Élet városi hetilap ingyenes különszáma és 11.000 példányban jelenik meg a napokban és minden családhoz eljuttatják.

Ha mégsem kapná meg, akkor ONLINE az alábbi linken tekinthető meg: http://www.szentesielet.hu/2021/05/szocialisokos-a-szentesi-elet-kulonkiadasa/

Engedjék meg, hogy pár szóban ismertessem a kiadványban szereplő támogató intézmények munkáját. Bízom benne, hogy a kedves olvasó megtalálja a számára szükséges ellátási formát, annak leírását és az elérhetőségeket – mondta a polgármester.

A Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Szociális Irodája várja azokat a segítségre szoruló lakosokat, akik szociális támogatásra szorulnak. Ide tartozik a kedvezményes étkeztetés, a felsőoktatás, a temetési költségek, a szemétdíj, a rezsi, az élelmiszer, a ruha, a tüzelős segítség, valamint a kiskorú gyermekek különféle támogatása.

Szentes Város Bölcsődéje gyermekeink első közössége, legnagyobb kincseink nevelése, gondozása az elsődleges feladata. A kiadvány részletesen bemutatja szolgáltatásaikat, valamint a Védőnői Szolgálat tevékenységét.

A Szentesi Családsegítő Központ különböző szakterületeken keresztül igyekszik támogatni, segíteni a hozzájuk fordulókat.

Többrétű munkájuk kiterjed a különböző terápiák, mediációk megszervezésére, pszichológiai, szociális segítségre, valamint támogatást nyújtanak anyák, családok részére nehéz élethelyzetekben. Az intézmény család és párterápiával is foglalkozik, segítik az óvodai szociális ellátást, fogyatékossági segítséget nyújtanak családoknak, együttműködnek a szociálisan rászoruló édesanyákkal a kórház szülészet-nőgyógyászat osztályán, valamint figyelemmel kísérik az utcákon felügyelet nélkül lévő gyermekeket.

Szentes Város Önkormányzatának Gondozási Központja hasonlóan sokrétű feladatokat lát el több telephelyen. Szervezésükben történik a szociális étkeztetés, a nappali ellátás, az otthoni gondozás (fürdetés, bevásárlás, segítség), a fogyatékkal élők felügyelete, a pszichés gondozás. A központ szakképzett munkatársai valamennyi ellátott testi-lelki egészségét igyekeznek ápolni, a közösségi programok szervezésével időseink mindennapjait vidámabbá tenni.

A Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon egy bentlakásos, családias jellegű intézmény, elsősorban a nyugdíjas kort elért, jogszabályban meghatározott feltételekkel rendelkező ellátást igénylőket várja. Az intézményben elhelyezés után napi 24 órás felügyeletet biztosítanak ellátottjaiknak. Munkájukhoz tartozik többek között a lakhatás, egészségügyi alapellátás biztosítása, gyógyszerek, gyógyászati eszközök beszerzése, kórházi kezelés utáni rehabilitáció, szakápolás.
Végezetül a Szentesi Hajléktalan Segítő Központ munkáját mutatja be a kiadvány, ahol többek között nappali melegedő, éjszakai átmeneti szállás és népkonyhai szolgáltatás várja a rászorulókat.

Agócs Lászlóné önkormányzati képviselő a szociális bizottság elnöke fogta össze a munkát, melyben tevékenyen részt vett minden intézmény. – Bízom benne, hogy kiadványunk segít tájékozódni mindenkinek a szociális ellátásokban és szükség esetén igénybe veszik az intézményeink ellátási formáit – zárta gondolatát Agócsné.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Önkormányzati hírek|30
Szentesi Élet|41
Forrás