Háromgólos győzelmet aratott a már bajnok Makó FC a Pusztai László Sporttelepen a Csongrád-Csanád Megyei Labdarúgó Bajnokság 22. fordulójában. A hagymavárosiak végig labdabirtoklási fölényben játszottak, a Kinizsi vezetőedzője, Koncz Zsolt szerint a Kinizsi egyéni hibáit használták ki a vendégek.

Rögtön a mérkőzés elején előnyhöz jutott a tabella éllovasa, rögtön egy védelmi hiba után értékesített büntetővel vezetett a Makó. A folytatásban is leginkább a szentesi térfélen zajlott a játék, ám stabilan védekeztek Vincze Zoltánék, komoly helyzetet nem tudott kialakítani Siha Zsolt legénysége. A szünetet követően szintén az első percekben növelték előnyüket a vendégek, egy szöglet utáni lecsorgó labdát juttattak Tóth Levente kapujába. A végeredményt a játékrész közepén állította be a Makó, és bár a Szentes gyors kontrákkal próbált szépíteni, ez nem sikerült, így 3-0-val zárult a párharc.

– Jobb erőkből álló csapatot fogadtunk a mai napon. Ahhoz, hogy fel tudjunk nőni az ilyen mérkőzésekhez, nagyobb hittel kell játszani a srácoknak, mert ha elhiszik magukról, hogy több van bennük, akkor egy ilyen összecsapáson is helyt tudnak állni. Úgy érzem, egyáltalán nem vallott szégyent a csapat, még akkor sem, ha labdabirtoklási fölényben játszott a Makó. Három óriási egyéni hiba után találtak be, kvázi ajándékoztunk nekik 3 gólt, amellett viszont nem mehetünk el, hogy jelen pillanatban a vendégek egy fegyelmezettebb és erősebb társaság, mint a miénk. Azért dolgozunk tovább, hogy ez a jövőben változzon – értékelt a lefújást követően Koncz Zsolt.

A Szentesi Kinizsi SZITE a következő fordulóban a tabella utolsó helyén álló Újszegedi TC együtteséhez látogat, erről az összecsapásról is kérdeztük vezetőedzőnket. – Nem kérdés, a 3 ponttért fogunk menni. Bízom benne, hogy megmarad az akarat, az ambíció a társaságban, és fel tudunk nőni a feladathoz – zárta a hazaiak játékos-edzője.

A Szentesi Kinizsi SZITE a tabella 3. pozíciójából várja a szombati folytatást.

Sebők Tamás
Forrás