Kezdőlap Szentesi VK Női OB I: megszereztük az 5. helyet…

Női OB I: megszereztük az 5. helyet…

94

Óriási bravúrt végrehajtva 10–7-re legyőztük itthon ismét a III. kerületet.
2–1-re megnyertük az egyik fél második győzelméig tartó párharcát a női vízilabda OB I.-ben, ami így az ötödik helyen zártunk.

Hungerit-Szentesi VK–III. kerületi TVE 10–7 (3–3, 3–2, 3–0, 1–2)
Női vízilabda, OB I., rájátszás az 5. helyért, 3. mérkőzés. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda, zárt kapuk mögött. Vezette: Vogel, Debreczeni.
Hungerit-Szentesi VK: Maczkó – Mácsai K., Dömsödi 3, Kolarova, Bonca, Csiszár, Kövér-Kis 2. Csere: Varga 3, Kerem, Tóth Cs., Kádár, Tóth F., Polák 2. Vezetőedző: Matajsz Márk.
III. kerületi TVE: Pápai – Jancsó 2, Pap, Kisteleki D., Koppány 1, Illés H., Pál. Csere: Kudella 2, Hajdú, Drávucz 2. Vezetőedző: Lukács Dénes.
Gól – emberelőnyből: 8/4, ill. 8/1.
Ötméteresből: -, ill. 1/1.

Összefoglaló:
Mindent eldöntő mérkőzéshez mérten egy rendkívül szoros meccset játszottunk hazai medencében a III. kerület ellen. Fej-fej mellett haladt a két csapat, a harmadik negyedben viszont eldöntöttünk minden kérdést. Egygólos előnyünket további hárommal toldottuk meg, így a záró nyolc perc már 9–5-ről indulhatott. A vendégek egyet faragtak hátrányukból, ami a lényegen viszont szerencsére nem változtatott. Megnyertük a mérkőzést, és ezzel a párharcot is, a Hungerit-Szentesi VK a női vízilabda OB I. 2020–2021-es kiírásában az 5. helyen végzett.

Nyilatkozat:
Matajsz Márk: – A III. kerület egy erős csapat, amelyet sikerült legyőznünk, így különösen jól esett a gratulációjuk. Olyan kemény meccset játszottunk, mint amilyenre számítottunk. Sokat erre a mérkőzésre már nem lehetett készülni. Szerencsésebbek és koncentráltabbak voltunk, megvolt az a két-három plusz blokk védés, amit a fővárosi találkozón hiányoltam. Zilált, hosszú szezonunk volt, de nagyon büszke vagyok a lányokra, élmény volt ezt a fiatal csapatot vezetni. Természetesen voltak hullámvölgyeink, de azokat is át kell élni. Ahhoz, hogy a négy nagycsapat mögött az ötödik helyen végezzünk, ahhoz kellettek azok a vereségek is, valamint köztem és a csapat között kialakult egy olyan kémia, ami ide vezethetett.

Fotó: Vidovics Ferenc
#hungeritszentes #vízilabda #tippmix #hajráSzentes
Forrás